Az igaz, hogy az utrogestan hüvelykúp és az orál kapszula között semmi különbség nincs. Mert eddig hüvelyit használtam de most véletlenül orált írtak fel. És több helyen olvastam, hogy a kettő egy és ugyanaz! Vélemények?
Figyelt kérdés
2009. jún. 3. 10:28
1/6 anonim válasza:
A dokim szerint teljesen ugyanaz. Márpedig ő a lombik program vezetője...
2/6 anonim válasza:
Az alakja mindkettőnek ugyanaz, kis fehér golyócska ami hüvelykapszulaként és orális szedésre is felírnak. A hüvelykapszula helyi hatású, jobban érvényesül, az orálnál pedig a mellékhatások erősebbek, mint pld. álmosság (kinél mi). Mindkettő progeszteron tartalma és annak hatására a szervezeted reagál a hő valamilyen szintű emelkedésével, de előfordulhat esti gyakori pisilési inger, pisilés. Ez utóbbi inkább az emelkedő progeszteron szintnek köszönhető.
3/6 A kérdező kommentje:
Használhatom az orált nyugodtan hüvelybe?
2009. jún. 3. 11:00
4/6 anonim válasza:
Szerintem ne! Gondolom nem ugyanaz a vivőanyag.
Ha már az van, edd meg, a hatóanyagtartalma ugyanaz.
5/6 anonim válasza:
Én visszamennék, és kérnék hüvelyit.
Nekem si először oralt írtak, 6 hetes voltam, barnáztam, de nem segített. A hüvelyi pedig, ugyanakkora adagban 1 nap alatt elmúlasztotta a barnázást!
A hüvelyi helyileg szívódik fel, nem megy keresztül a májon, és így sokkal hatékonyabb.
6/6 anonim válasza:
Dokim épp ma mondta nekem, hogy az eddig hüvelybe használt Utrogestan 100 mg hüvelykapszulát mostantól szájon át használjam (vérzek és ezért hüvelybe nem használhatom). Csak tudja mit beszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!