Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A fürdés nem tilos terhesség...

A fürdés nem tilos terhesség alatt? Vagy inkább csak tusoljak?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy ez hülye kérdés! 12hetes babás :)
2009. jan. 17. 14:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

A meleg vízben ücsörgést vetélést okozhat. A vizes közeg pedig növeli a fertőzésveszélyt.

Én nem fürödnék!

Nem hülye kérdés:)

2009. jan. 17. 14:54
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Én a terhességem előtt is inkább tusoltam, néha-néha ültem bele egy nagy kád meleg vízbe. De amióta terhes vagyok egyáltalán nem fürödtem kádban. Nem tudtam,hogy milyen meleg az a víz ami nem árthat. Én inkább biztos ami biztos alapon csak tusolok. De nagyon sok kismama fürdik kádban. Az első 3 hónapban viszont nem ajánlott az biztos,mert a meleg víztől a méh összehúzódhat és ez nem jó a babának.
2009. jan. 17. 14:57
 3/18 A kérdező kommentje:
Frankó :( Én ezt nem is tudtam. Ezekben a téli hideg napokban egy csomó meleg vizes fürdőt vettem....remélem ezzel nem ártottam a pocaklakómnak!!!
2009. jan. 17. 15:04
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Hogy is van ez?

A terhességem alatt az elején zuhanyoztam, kis műanyagszéken ülve, a végén pedig jó nagyokat fürödtem!

egészséges fiam dec 14.-én született.

Az elején tényleg vetélésveszély, lepény korai leválása miatt nem ajánlott a melegvízben csüccs, mertvérbőséget okoz, de a végére a szülésbeindulás gyorsításához, illetve fájdalomcsillapításra igenis meleg ülőfürdő javasolt. Én még a kórházban is a melegvízben üdültem, így is 36 órás volt a vajúdás, ebből pedig 21 óra 5 percesfájásokkal.

Azon múlik, hogy mennyi idős terhes vagy és ha nincs nyitva a méhszájad akkor rövidebb fürdőktől fertőzést sem kapsz. Ha kútvizetek van akkor vigyázz, de ha vezetékes , akkor egy rövidet nyugodtan fürödj.

Üdv: 1 hónapos anyuka

2009. jan. 17. 15:18
 5/18 anonim ***** válasza:
58%
Írta, hogy 12 hetes...
2009. jan. 17. 15:21
 6/18 anonim ***** válasza:
75%

33 hets vagyok és ami napig fürödni szoktam jó meleg vízben, pláne ilyen hidegben.

Nem beszélve arról ,hogy mennyire jól tud esni, amikor fáj a derekam, vagy a cssípőm, vagy ha nagyon fázom.

Tusolni inkább csak nyáron szoktam, ha nagyon melegem van és fel akarok frissülni.

A fiamnál sem volt ez a fürdés dolog másképp, nem lett semmi, még túl is hordtam egy hetet.

2009. jan. 17. 15:40
 7/18 anonim ***** válasza:
86%
hát én a terhességem végéig minden nap elmerültem egy nagy kád meleg vízben és semmi bajunk nem lett. A baba különösen sokat mozgott fürdés közben. A terhesség nem betegség hogy minden élvezetről le kelljen mondani! Csak nagyon forró vízben nem szabad fürdeni.
2009. jan. 17. 16:12
 8/18 anonim ***** válasza:
75%
Szia.Én 10hetes vagyok,én is csak tusolni szoktam,biztos ami biztos,nem szeretnék elvetélni.És az orvosom is csak a zuhanyzást javasolta.
2009. jan. 17. 16:47
 9/18 anonim ***** válasza:
36%

Ide a már megszült anyukák közül csak azok fognak írni, akiknél nyilván nem okozott gondot a melegvíz. Aki elvetélt tőle az nem.

(azért mert én nem fáztam meg tegnap a hidegben kabát nélkül, attól még nem bíztatok senkit arra, hogy menjen ki kabát nélkül)

2009. jan. 17. 17:02
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 29hetes kismami vagyok és minden nap meleg vízben fürdök.Nem forróba de nem is fagyok meg benne.De max. 5perc,mert annyi elég ahhoz,hohy megmosakodjak és már szálok is ki,de a víz nem éri a pocimat...csak kb. az alját,sarok kádba nem engedek amúgy sem sok vizet így meg pláne.

Boldog baba várást és kellemes-gyors szülést Mindenkinek!

2009. jan. 17. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!