A fürdés nem tilos terhesség alatt? Vagy inkább csak tusoljak?

A meleg vízben ücsörgést vetélést okozhat. A vizes közeg pedig növeli a fertőzésveszélyt.
Én nem fürödnék!
Nem hülye kérdés:)

Hogy is van ez?
A terhességem alatt az elején zuhanyoztam, kis műanyagszéken ülve, a végén pedig jó nagyokat fürödtem!
egészséges fiam dec 14.-én született.
Az elején tényleg vetélésveszély, lepény korai leválása miatt nem ajánlott a melegvízben csüccs, mertvérbőséget okoz, de a végére a szülésbeindulás gyorsításához, illetve fájdalomcsillapításra igenis meleg ülőfürdő javasolt. Én még a kórházban is a melegvízben üdültem, így is 36 órás volt a vajúdás, ebből pedig 21 óra 5 percesfájásokkal.
Azon múlik, hogy mennyi idős terhes vagy és ha nincs nyitva a méhszájad akkor rövidebb fürdőktől fertőzést sem kapsz. Ha kútvizetek van akkor vigyázz, de ha vezetékes , akkor egy rövidet nyugodtan fürödj.
Üdv: 1 hónapos anyuka

33 hets vagyok és ami napig fürödni szoktam jó meleg vízben, pláne ilyen hidegben.
Nem beszélve arról ,hogy mennyire jól tud esni, amikor fáj a derekam, vagy a cssípőm, vagy ha nagyon fázom.
Tusolni inkább csak nyáron szoktam, ha nagyon melegem van és fel akarok frissülni.
A fiamnál sem volt ez a fürdés dolog másképp, nem lett semmi, még túl is hordtam egy hetet.

Ide a már megszült anyukák közül csak azok fognak írni, akiknél nyilván nem okozott gondot a melegvíz. Aki elvetélt tőle az nem.
(azért mert én nem fáztam meg tegnap a hidegben kabát nélkül, attól még nem bíztatok senkit arra, hogy menjen ki kabát nélkül)

Szia!
Én 29hetes kismami vagyok és minden nap meleg vízben fürdök.Nem forróba de nem is fagyok meg benne.De max. 5perc,mert annyi elég ahhoz,hohy megmosakodjak és már szálok is ki,de a víz nem éri a pocimat...csak kb. az alját,sarok kádba nem engedek amúgy sem sok vizet így meg pláne.
Boldog baba várást és kellemes-gyors szülést Mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!