Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az a pyelon? Meg mit...

Mi az a pyelon? Meg mit jelent ez az egész? A doki azt mondta h nagy baj van?

Figyelt kérdés

Ez áll a papíromon:

"Ultrahang: EGy élő magzat, fejvégű fekvésben. A lepény a hátsó falon tapad, mélyen. A belső méhszáj tágsága 15mm. Tölcsérképződés. AZ ÁTLAGOSNÁL KEVESEBB MAGZATVÍZ. Kisfokú kényszertartás. A-P irányban nyújtott koponya. Magzati vesék: Bal oldalon 4mm-es pyelon. Jobb oldalon Pyelon tágulat nincs. Hólyagtelítődés látható.

BPD: 49mm

OFD: 77mm

HC: 203mm

AD1: 68mm

AD2: 52mm

AC: 191mm

FL: 41mm

Magzati súly: 590g (+-10%)"

JÖvö hét hétőn megint kell mennem uh-ra a kevés magzatviz miatt!!!! nagyon nagyon kétségbe vagyok esve hogy beteg, vagy vmi testi hibás lesz a baba a viz miatt!!!

valaki volt ebben a cipőben? Segitsetek!!!!

köszönöm!!!

2010. nov. 30. 18:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A legfontosabb, hogy ne idegeskedj, mert az is árthat! Minden rendben lesz!!! MUSZÁJ!!! És légyszi írd majd meg, hogy mi történt veletek a későbbi uh-kon.NEM lesz semmi baj!!!!
2010. dec. 1. 06:11
 12/17 A kérdező kommentje:

Nagyon nagyon köszönöm mindannyiótoknak!! nagyon aranyosak vagytok! kicsit megnyugodtam! tényleg!!!

köszönöm köszönöm! irok hétfő este mindenképp:) addig azért ha van vmi 5let az igyak sokat-on kívül ( mert iszok sokat:)) akkor jöhet:)

puszi nektek

2010. dec. 1. 08:07
 13/17 anonim ***** válasza:

szia

én vagyok, akinek nagyon kevés volt a vize.

mit mondott az orvos, mennyire van nagy baj?

én nem tanácsolom, hogy igyál rengeteget, annyit igyál, amennyi jól esik, persze a min. 2 liter meglegyen. nekem azt mondta az orvosom, hogy felesleges annyit inni, hogy rosszul legyek, mert attól nem lesz több víz. pihenj, amennyit tudsz, ne emelj, meg ilyesmi. Hidd el, végső esetben feltöltik vízzel, ahogy nekem is. ez nagyon nem kellemes, de kibírható! ha erre kerül nálad is a sor, majd leírom pontosan, hogy zajlik.

2010. dec. 1. 08:57
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem a pyelon-tágulattal kapcsolatban van tapasztalatom. Tényleg nem kell aggódni, nem nagy tragádia, még akkor sem, ha megmarad.

Az én kisfiamnak is volt, a 18. heti genetikai uh-n fedezte fel az orvos, mentem én is kontrollra, mindenfélét mondtak. Nem nőtte ki születéséig sem, a 6 hetes ellenőrző uh-on is megvolt. 3 havonta jártunk ellenőrzésre, 6-8 hetente vizelet-vizsgálatra (mert ha baktériumot találnak a vizeletében, könnyen vesemedence-gyulladást kaphat) Nem volt soha semmi gond, 1 éves korára kinőtte, most már teljesen egészséges! Szóval tényleg ne aggódj amiatt se, ha esetleg megmarad a tágulat. Csak figyelni kell rá, és a legtöbb baba 2 éves korára kinövi.

2010. dec. 1. 14:00
 15/17 A kérdező kommentje:

jaj de jó hogy ilyeneket leírtok nekem! el sem hiszitek hogy mennyire megnyugodtam!!!!

a doki hogy pontosan idézzem " hát ez nagyon nem jó, rosszak az eredmények, megnyomorodhat a gyerek" válasszal látott el.

de az is megnyugtató hogy ahogy irjátok ez a pyelon tágulatos dolog sem egy húúú de veszélyes ahogy azt ott beállították. bár sztem orvosok lévén a kákán is csomót keresnek... meg ez a dolguk, aláírom.. de a frászhozás.. az is nagyon megy...:)

köszi mindent csajok! nagyon jól esik tényleg!

2010. dec. 1. 18:24
 16/17 A kérdező kommentje:
minden rendben:)
2010. dec. 6. 19:04
 17/17 szolosi anita válasza:
sziasztok az en kis babam mar 2 honapos 28 hetes voltam mikor kiderult hogy a jobb vesejeben egy 31×33 mm es echomentes keplet lathato konturja ep cysta renis el mentem pestre a genetikai vizsgalatra es ott nem tutak meg mondani mi az visza lelett menem 2 het mulva de ott mar nott jobb pyelon a p atmeroje 13 mm a bal oldaon 7,1 mm voltam vele a Heim Palba ott ennyi volt jobb vese 51×22 mm a bal vese 53×22 mm most vvoltam vele netrologian es ott derult ki hogy nem systaja van ha nem vese medence tagulata most hetfon megyunk vissza ultra hangra aszt monta a doki hogy lehet fel szivodik lehet hogy nem akkor meg mutik a kis lanyomat es aszt monta hogy magy mutete lesz :( mar teljesen ki vagyok ez miatt
2016. júl. 9. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!