Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az a kombinált teszt?...

Mi az a kombinált teszt? Tényleg kötelező? Mindenhol csinálják?

Figyelt kérdés
2010. nov. 26. 09:01
 1/9 anonim ***** válasza:

Nem kötelező, és sok helyen csinálják, nem mindenhol, viszont csak néhány helyen ingyenes, és elég húzós az ára ott, ahol nem ingyen csinálják (20 körül).

Viszont jó a vizsgálat egy hatékonyabb szűrés a fejlődési rendellenességekre (down kór, edwards szindróma).

2010. nov. 26. 09:10
 2/9 anonim ***** válasza:
Csak arra figyelj, hogy időben vegyék le a vért.betöltött 12 hét + pár nap max.
2010. nov. 26. 09:14
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem kötelező, de a legtöbb helyen ingyenes, érdemes megcsináltatni.

12+1-->13+6-ig csinálják, illetve amíg a baba crl-je max. 8,3cm azt hiszem, nem emlékszem pontosan, mennyi a limit.

Érdemes 12+3-->5-ig menni, akkor elvileg a legoptimálisabb.

Down-kór, Edwards-szindróma szűrésére jó, 84%-os biztonsággal ad korrekt eredményt.

2010. nov. 26. 09:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem kötelező,de 35év felett melegen ajánlott.A kombinált teszt azt jelenti,hogy 2x vesznek vért(12 majd 16 hetesen) és a kettő eredményét vetik össze.Én is megcsináltattam,29.000Ft volt..hogy erre mért nincs támogatás...:/
2010. nov. 26. 15:36
 5/9 anonim ***** válasza:

A kombinált teszthez csak egyszer kell vért venni. Amire többször kell, az az integrált teszt.

A sejtbank.hu oldalon fent van, hogy melyik kórházak állnak szerződésben a sejtbankkal, ott ingyenes a kombinált teszt. Az integrált teszt viszont ha jól tudom, mindenhol pénzes:(

2010. nov. 26. 15:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát a 35-től messze állok még :) 30 alatt nem is ajánlják? Mert nekem nem mondott róla semmit a dokim.
2010. nov. 26. 21:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Igazad van,utánam szóló..összekevertem a kettőt.Köszi a javitást!:)Nekem alapból már az integráltat ajánlották.
2010. nov. 27. 07:20
 8/9 anonim ***** válasza:

De, 30 alatt is, sőt, mindenkinek ajánlott a kombinált teszt, ha pesti vagy, akkor a Sejtbanknál a Bolgárkerék utcába menj, ingyenes, és ha majd szeretnél, kérhetsz integrált tesztet is, 16 hetesen azt hiszem, az is egy vérvétel lesz akkor, csak ahhoz felhasználják a korábbi eredményeket, tehát a kombináltat is.

Telefonon kell időpontot kérni.

Egy arányt fognak megadni majd, hogy pl. 1:15 000-hez az esély a beteg babára.

1:250-ig számít jónak, azt hiszem, de ott a vérvétel előtt alaposan tájékoztatnak, van egy kis 10-15 perces beszélgetés, elmagyarázzák, pontosan mi is a vizsgálat, mit néznek, mit lehet még csináltatni (itt beszélnek az integráltról is).

Ezen szerintem ne filózz ennyit, ingyenes, csak egy vérvétel, csináltasd meg.

2010. nov. 27. 08:50
 9/9 A kérdező kommentje:
És azt hogyan lehet kideríteni, hogy ahol én lakom, ott csinálnak-e ilyet? Vidéken lakom, és messze is van Pest, nem tudok oda elmenni.
2010. nov. 27. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!