Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap töltöm a 34-ik hetet,...

Holnap töltöm a 34-ik hetet, és nagyon megfáztam. Ég a torkom, gyenge vagyok, fej a fejem. Mit vehetnék be? Milyen gyógyszer jó?

Figyelt kérdés
2009. jan. 13. 12:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia

Én most lábaltam ki ugyanebból, Én nem vettem be semmit, nehogy a babómnak ártson, csak meleg mézes,citromos tea, meleg ágy,sok pihenés, forró husileves.

De ha nagyon kivagy akkor a gyógyszertárban elég sokmindent tudnak adni kismamáknak is, küld le a párod és beszerzi neked.

De semmiképp ne menj a hidegbe ki, sajnos Én úgy estem visza a lázba, ugyanis nekem az is volt.

Pusy

Jobbulást

37 hetes kismama

2009. jan. 13. 12:20
 2/5 anonim ***** válasza:
ha láz van max. egy algopirin, egyébként semmi más, nehogy antibiotikumot írass, pedig van doki aki szerint a mai gyógyszerek már nem okoznak semmit, de okoznak tudok sajnos példát.... rengeteg tea, mindegy milyen csak hígan csináld, amit szeretsz, jó a kamilla mert az természetes gyuéléadáscsökkentő, a eélgjobb, de igen pocsék a zsálya, egy liter vzbe két ezőkanálnyiés 15 percet álljon, akkor jó, ha zölderbarna, és max mézet bele, vagy üresen langyosan iszogatni, ebből egy liter mehet. egyébként a lényeg, hogy össz. napi legalább 3 liter folyadékot igyál, az kiviszi a bacit, torokfájásra meg melegborogatás, kötözd be , esetleg vannak spec . mentolos jellegű krémek, kívűlről a borogatás alá kenni, pl. Wick vagy gyógyszertárosnéni megmondja milyen márkájú kenőcs- de gyógyszert ne szedj. el fog múlni.inni, inni.....
2009. jan. 13. 12:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Angliában CSAK a paracetamolt engedélyezik, azt is csak a 2.trimeszter megkezdésétől. Ja és nyilván nem marékszámra, hanem minimum 4-6órát kell várni két bevétel között. Én most lábalok belőle kifele, napi két szemnél többet nem vettem be. Azt is csak akkor ha lázas voltam, mert a láz többet árt a babának, mint egy szem paracetamol. Valamint akkor ,ha iszonyatos, elviselhetetlen fejfájásom volt. Amúgy igyekeztem tűrni.
2009. jan. 13. 12:27
 4/5 anonim ***** válasza:

A zsálya TILOS terhesen!!!!!

forrás:

[link]

" JÓ TUDNI! Zsályát tilos a terhesség ideje alatt fogyasztani!

Heinisch Mónika "

2009. jan. 13. 12:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Ahogy az első válaszoló is írta, rengeteg forró citromos tea, narancs, s fekvés jó melegben, hogy izzadjál sokat. Este lefekvés előtt meleg tej mézzel, ha az orrod nagyon bedugul, lefekvés előtt 1-1 csepp, s reggel 1-1 csepp orcsepp. Napközben kamillát inhalálhatsz, s azt is ihatsz egy egy pohárral, vagy gargalizálj vele, 2-3 nap s túl leszel rajta gyógyszer nélkül, én múlt héten estem ezen át 33 hetesen.

Jobbulást

2009. jan. 13. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!