Van valami jó ötletetek, nagyon erős hányinger ellen?
Nekem azt mondta tegnap a doki, hogy magne b6-ot szedjek és daedalon-t vehetek be ha nagyon rosszul vagyok.
De nekem konkrétan az válik be, hogy sűrűn eszem piciket. Mondjuk egy mandarint, vagy 1-2 kekszet óránként elrágcsálok. Jobban vagyok tőle.
9 hetes vagyok, még néhány hét és elmúlik (legalábbis bízom benne)! :)
Próbáld ki a gyömbéres üdítőket vagy a reszelt gyömbért (vigyázz, csak keveset, mert csípős!), esetleg egy szeletnyit rágj el, ha hányingered van!
Vagy a tünetek alapján próbálkozhatsz homeós szrekkel is:
COCCULINE napi 3-4x1 tabletta.Komplex készítmény. A hányingert szédülés, sápadtság, gyengeség kíséri, bizonyos szagok provokálják a hányingert.
COCCULUS 9 CH napi 3x5 golyó. A hányingert szédülés, ásítozás és nagy fáradtság kíséri. Az állapot szagingerekre rosszabbodik, meleg szobában, pihenésre javul.
IGNATIA AMARA 15 CH 2x5 golyó. Szorongó, érzékeny kismamáknak, akik a gyomorszájban görcsöket éreznek. A torokban gombócérzet alakulhat ki nehézlégzés érzésével. A hányinger evésre javul, kikapcsolódásra megszűnik.
IPECA 9 CH napi 3x5 golyó Szinte állandó hányinger, sápadtsággal, alacsony vérnyomással. A hányás nem hoz megkönnyebbülést, a beteg nyelve a hányás ellenére is tiszta marad. A beteg nem szomjas.
NUX VOMICA 9 CH 1x5 golyó. A hányinger evés után lép fel, erős álmosságérzet mellett. A hányás megkönnyebbülést hoz, pár korty savanyú vagy szénsavas ital ilyenkor jólesik a gyomornak. A kávé vagy annak illata erős hányingert okoz.
SEPIA 9 CH napi 2x5 golyó. Már reggel, ébredéskor éhgyomorra hányinger lép fel, és fokozódik ételszagra vagy étel látványára. Gyomorégés, rossz szájíz kísérheti, amit az evés csak átmenetileg enyhít. Kívánja a savanyú ízeket.
TABACUM 9 CH napi 2x5 golyó. Nagyfokú sápadtság, hányinger. A hányás mellett hideg verítékezés, szédülés, erős szívdobogás alakul ki. Az állapot enyhe mozgásra is súlyosbodik. Javul friss levegőre.
Általában segítenek. Jobbulást!
En az elejen citromos vizet ittam. Nalam ez valt be a legjobban :) Probald ki, hatha segit...
Jobbulast, kitartast, es boldog Babavarast! :)
Szia!
Tudom, nem vígasztal, de én konkrétan fel sem tudtam kelni a 16. hétig! Folyamatosan öklendeztem, hánytam, és egy pillanatra sem szűnt meg a hányingerem.
Próbálkozz, mert mindenkinél más segít, ha segít egyáltalán ...
A citromos vízben van valami, mert sokan esküsznek rá, én még most is csak ezt tudom inni, pedig 21 hetes és 4 napos vagyok már. Meg próbálj mindig enni pár falatot, és csak utána inni, van, akinél ez is beválik. Nekem még a hideg cola volt az, ami jól esett a nagy hányások között.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!