Közvetlenül szülés után menni fog a szoptatás vajon? Valakinek tapasztalata?
Persze! Azt tudnod kell ezek ösztönös dolgok mind az anyának mind a babának. Neked táplálnod kell őt,ő pedig nem akar éhen halni.
Én pl. rögtön szülés után fél órával megszoptattam a fiam,és NAGYON tudta a dolgát :)
Senki nem segített,teljesen ösztönösen éreztünk rá mind ketten. És az is fontos,hogy nem csak a tápláló tej a fontos,hanem az előtej is,még tejbelövelés előtt!!!
Szóval szülés után amilyen hamar csak tudod rakd cicire! nem bánod meg! :DD
CSODÁLATOS ÉLMÉNY!!
Ne aggódj, az hogy nem látod semmi jelét az nem jelent semmit.
van akinek van előteje duzzad a cicije, mégis nagyon nehezen megy a szoptatás, másnak semmi jele és simán ömlik a teje első naptól.
Egy barátnőmmel majdnem egyszerre szültünk. Kis melle van, nem is lett olyan sokkal nagyobb terhesség alatt se.
Szülés után a második napon folyt a teje, minden szoptatás után öltözött át,a melltartóbetétet is átáztatta.
Nekem nagy mellem van, és az első 4 napban SEMMI tejem nem volt, egy pár csepp előtej max. Pedig egész nap cicin volt a fiam és már születése után rendkívül ügyesen szopizott, semmi baj nem volt a technikájával:) de nem volt neki MIT kiszívni.
450 grammot fogyott,mire hazamentünk. Itthon küzdöttünk, szoptattam, fejtem és szép lassan csak beindult a tejci.
Végül 6 hós koráig csak anyatejet kapott és 1 évesen hagyta abba végleg a szopit.
Szóval ez sztem nagyon nagyon változó, kinél hogy indul be.
Jaj és mindketten normál úton, elég hamar megszültünk, a babák is ahsonló súlyúak voltak, majdnem ugyanazt ettük-ittuk barátnőmmel, mégis teljesen másképp alakult minden.
Ne aggódj esetleg akkor se ha nem indul be azonnal, türelem kérdése!és kitartás!
Az nem jelent semmit, hogy most nincs előtejed. Majd lesz, ne izgulj!
Nekem szülés után rögtön mellre tették a babámat, evett is egyből, hogy mit azt nem tudom :)
Két nap múlva lett igazán tejem, addig az előtejet eszegette, rendesen óránként, vagy ahogy kérte, mellre tettem. Az én babám egyből tudta mit kell csinálnia, és szerencsés is voltam, hogy hamar lett tejem, és még a mellbimbóm sem sebesedett ki.
Amúgy nem kell félni, amíg nincs rendes tejed, addig sem hal éhen a babád, hisz még van benne "anyag" a méhen belüli életéből. A lényeg, hogy rakd nagyon sokszor mellre!!!!
Nekem sem volt semmi előtejem,de szülés után nálunk rögtön mellre rakják a babát,odajött a csecsemős nővér megnyomta a cicim és már ott is volt a tejci,aztán segített a babót is rárakni és ő már tudta is a dolgát:).Rendesen a tejem csak a 3.nap jött meg.
4.5hós baba anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!