Komoly aramutest szenvedtem! Szerintetek lehet vmi
bajunk/baja?
Figyelt kérdés
Kb 4oraja tortent.Egy regi varrogepet kaptam kolcson es bedugtam,de a pedal teteje rosszul allt es felvettem h raillesztem rendesen es vmi femhez erhettem.El kell mondanom ferjem egesz nap lent volt a nagy csaladi osszejovetel miatt es PONT most jott fel es abban a pillanatban elkezdett razni az aram,es nyak annyit mondtam neki h "aram".Egybol vagta h mi van,odarohant es kitelpte a dugot a konektorbol.Sosem razott meg meg aram de tenyleg mint a filmekben nem tudtam elengedni,eldobni a pedalt es a jobb kezemet forrosag ontotte el es a jobb mellizmomat ugy ereztem h fogja a gorcs es szinte ki akar ugrani a mellkasombol.Ahogy kihuzta a dugot es egybol zokogni keztem h a baba a baba(33h km)(meg is jegyezte a parom h hihetetlen mar is ez az anyai erzes,nem is magam miatt hanem rogton a baba miatt aggodtam sirtam)es zsibbadt az egesz jobb karom.Aposom es ferjem is orvos,de tapasztalat miatt felmentunk aposomhoz,10percig nezte a pulzusom h rendszeres-e,es zokogva ismeteltem h de ugye rendben lesz a baba,es megnyugtatasom vegett felhivta baratjat,az en szulesz nogyogyaszomat.O azt montha ha mozog a pici akkor minden ok.Egy teljes oraig rettegtem,zokogtam mert nem ereztem.Be csoki-kolaztam es ra egy orara mozgolodott a kisasszony:)Utanna mar a megnyugvas,orom konnyei folytak.Azert minden esetre amilyen hamar csak lehet el akarok menni az orvoshoz h nezzen meg minket.Tesom olvasta h az aram be es kimeno pontjan szokott jele lenni a testen,es a jobb kezem huvelyk ujja egett meg es kis holyag is van rajta es a mellkasom jobb oldalan volt egy tenyerni piros kor ami mostmar harom piros csikra valtott.Szerintetek akkor csak ott ment keresztul,es talan nem ment lefele a has(baba)iranyaba,vagy hogy van ez most?Bocs ha butanak hangzik a kerdes es h tul hosszura sikerult de nagyon megilyedtem,sosem volt meg reszem komoly aramutesben,es azert meg mindig aggodom.Lehet-e maradando kovetkezmenye stb....Valaszotokat elorre is koszonom!
én rögtön bevitettem volna magam a kórházba egy EKG-ra! és egy CTG-re, amivel a baba szívhangját figyelik. Az a tuti, nem a kézi pulzustapintás!
2010. nov. 16. 00:51
22/34 anonim válasza:
Én ezeket tudom elképzelni, ha őt is érte áramütés.
2010. nov. 16. 00:57
23/34 anonim válasza:
Én mennék rögtön orvoshoz.Fú,nagyon ijesztő lehetett,de ha mocorog a baba akkor nem lehet túl nagy baj.Remélem...
A bunkók meg szégyeljék magukat!!!!
2010. nov. 16. 06:43
24/34 anonim válasza:
Falunkban lakik egy házaspár.A feleséget megrázta az áram a terhessége eljén.Az orvos mondta nekik,vetessék el a babát,mert beteg lesz.Ök megtartották,mert elsö baba volt.Megszületett,agykárosodással.Azt mondták kb.6 éves koráig fog élni a kisfiú.Mára 15 éves,beteg,nem beszél jár,etetik,öltöztetik,pelenkázzák,stb.....Borzasztó.....
Nem megijeszteni szeretnélek,.Remélem,hogy semmi bajotok nem lesz.E`n azonnal mennék orvoshoz!!
Ìrj,hogy mi lett.
2010. nov. 16. 06:57
25/34 anonim válasza:
Na,jöjjön olyan válasz is, amiért kiirtad a kérdést: csak megerősiteni tudom az elején beidézett doktor válaszát: az áram, amikor megráz, akkor végigmegy egy útvonalon benned és ott okoz károkat, egyéb helyen nem.
A leirásod alapján az egyik kezeddel dugtad be a cuccost, a másikkal meg megfogtad a nemtudommit... ha jól értettelek. Ennek alapján és azalapján, amit az égési sérülésekről irsz, annak alapján az áram útja a két kezed közt, a mellkasodon át volt, tehát nem érintette a hasadat. Ird le, ha mégsem ez lehetett az áram útja a testedben, de én igy értelmeztem az irásodat. Tehát gondold végig, hogy hol ment be és hol távozott a testedből. Szerintem bement az egyik kezeden és kiment a másikon és az égési sérülés valóban ennek útvonalán, a mellkasodon és a kezeden van.
Ennek alapján a babának nincs baja.
2010. nov. 16. 07:30
26/34 anonim válasza:
Most látom, hogy az is kérdés volt, hogy neked lehet-e bajod, nos: igen, mivel az áram útja a szived tájékán ment keresztül, ez rád nézve volt nagyon veszélyes, nem a babára. Szóval neked érdemes egy kivizsgálás, EKG-t csinálni mielőbb, mert megzavarhatja a szivritmust és komoly következményei lehetnek.
2010. nov. 16. 07:32
27/34 anonim válasza:
Hogy telt az éjszakád? jól vagy?
2010. nov. 16. 07:58
28/34 anonim válasza:
Ilyenkor MINDENKÉPP orvoshoz kell menni hogy megfigyeljenek!!!
Főleg hogy babát is vársz.Ahogy azt már írták a baba szívverését és a tiédet is figyelik.
2010. nov. 16. 09:00
29/34 Snapette válasza:
Arra nézve nem tudok válaszolni, hogy a baba jól van-e, de azt meg tudom mondani, hogy lehet megállapítani, hogy hol ment az áram: a legrövidebb úton a bemenő és kimenő pont között. Nem sétál ide-oda a testben, tehát h megvan a kimeneti és bementi pont, ahogy mondod, a jobb kezed és a jobb mellkasod, akkor aközött a két pont között ment át, máshova nem. Kevéssé valószínű, hogy valami baja lenne a babának. Igazság szerint akkor sem valószínű, hogy lett volna baja, ha a jobb kezedtől a jobb lábadig megy, mert amennyire lehet a testfelszín mentén fut le amúgy is.
2010. nov. 16. 09:41
30/34 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon koszonom a valaszokat,vhol megnyugtattatok(vhol nem is):)Kedves 07:58 jol telt az ejszakam,lefekves elott meg hallgattam a kis szivhangjat sztetoszkoppal,csak sajat megnyugtatasom vegett.Kis hiperaktiv volt fekveskor mint minden este.Ugy nez ki minden rendben,foleg velem,de a babucinak mindenfelekepp csinaltatok egy vizsgalatot.Meg1x koszonom a hasznos valaszokat!Mindenkinek kellemes babavarast es tenyleg NAGYON NAGYON VIGYAZZATOK MAGATOKRA!!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!