Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » TGYÁS ügyben ilyen esetben...

TGYÁS ügyben ilyen esetben hogyan kell?

Figyelt kérdés

A táppénzem már lejárt, most a szabadságaimat veszem ki szülés előtt. Még bent van 7 nap szabim, utána szeretném igénybe venni a TGYÁS-t még szülés előtt, ha addig véletlen nem lesz meg a baba. Ehhez gondolom fel kell hivnom a munkáltatóm könyvelőjét, és tőle kell kérnem igénylőlapot?és ehhez kell adni a dokimnak javaslatot a várható szülési időpontjára?Csak mert a dokim egész jövőhéten külföldön van, legközelebb csak keddhez pont egy hétre tudom elérni, amikor pont lejárna a szabim. Ehhez az ajánláshoz elég a házi dokim, vagy egy másik nődoki aláirása is?

38 hetes km

2010. nov. 14. 16:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Elég a házirvostól kapott papír, de csak pont szülés kiírt napja előtt 28 nappal lehet igénybe venni, vagyis szülés előtti 28. Napra legyen írva az orvosi papír, igény a tgyás-ra nekem csak úgy fogadta el az oep!
2010. nov. 14. 16:42
 2/5 A kérdező kommentje:
komolyan???jajj, akkor most mit csináljak????én dec 2.re vagyok kiírva....:S
2010. nov. 14. 17:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Dehogy pont 28 napra, nyugodtan kiveheted, csak a lényeg, hogy legfeljebb 28 nappal a szülés várható időpontja előtt lehet megkezdeni.

Ez azt jelenti, hogy akár egy héttel, vagy 22 nappal a kiírt időpont előtt is megkezdheted, de 28 napnál korábban (tehát pl. szülés előtt 6 héttel) nem:)

Úgyhogy nyugi, az igénylőt letöltheted az oep honlapról, és vidd be a munkáltatónak, ő is kitölti a saját papírját, és bekülditek.

2010. nov. 14. 17:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Ja, és a háziorvosod adja ki a szükséges papírt, de ő kérhet a nőgyógyászodtól igazolást a szülés várható időpontjáról. Ezt akármelyik nőgyógyász kiadhatja, nem kell a saját dokidra várnod.
2010. nov. 14. 17:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem nem kellett a dokitól külön igazolás, csak lefénymásolták az OEP-nél a kiskönyvemnek azt az oldalát, ahová a doki beírta a szülés várható idejét. Plusz vittem a kitöltött papírt (letöltöttem a honlapjukról), amit aláírattam a munkáltatóval.
2010. nov. 14. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!