Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhességi cukoremelkedés...

A terhességi cukoremelkedés mitől alakul ki?

Figyelt kérdés
Elég gázos dolgokat kívánok, olyanokat, amire régebben, 20 hete rá se néztem. Fehérkenyér, fehérzsemle, tej, kakaóscsiga, málnaszörp málnaszörppel. Ezek jó kis kalóriabombák, de egyfolytában ezek kívánom és ha mást eszem az nem csökkenti az émelygésem sem ( puffasztott dolgokat eszem még, hogy szívja a gyomorsavat). Szerintetek ez a sok dolog evéseivása cukor gondhoz vezethet?
2008. jan. 11. 14:50
 1/2 anonim ***** válasza:
szerintem ha nemvagy hajlamos rá akor nem van aki az egész terheség allat majszolja acsoki táblákat és nem lesz magas a cukra én is estem mindent amit kivánok de csak mértékel azért vigyázz magadra
2008. jan. 11. 15:09
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is csak az édes dolgokat kívántam, ettem is, híztam is. A terheléses vércukorvizsgálaton az éhomi glükózom 3,2 mmol/l, a kétórás pedig 5,3 mmol/l.

Gesztációs diabétesz úgy alakul ki, hogy a placenta hormonjai az inzulin ellen kezdenek dolgozni, ennek hatására a szervezet inzulinszükséglete 2-3x is megnőhet. Ha ezt a fokozott igényt a szervezet nem tudja ellátni, csökkent glükóztolerancia alakul ki, ami terhesség esetében valódi diabéteszként értékelendő. Nyugi, a terhességek 3-4%-ban alakul ki csak diabétesz, ami tehesség után el is múlik (jórészt). Üdv.

2008. jan. 11. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!