Ki adja a kiskönyvet? A doki vagy a védőnő?
Azt mondta a doki még nem kell mennem védőnőhöz, elvileg 11 hetes vagyok. De azért tartok tőle, hogy a kiskönyv nélkül nem vagyok védve a munkahelyemen. Kitől kérjem?
2 hét múlva lesz UH azt mondta a doki azt még várjam meg és ha minden rendben lesz akkor menjek védőnöhöz.
De kedden azt mondta, hogy normálisan nől a méhem,ez azt jelenti, hogy a magzat él ugye?Különben gondolom nem nőne.
A kiskönyvet a védőnő adja ki! A védőnőt valóban akkor kell felkeresni amikor van a kezedben egy olyan UH-os papír, ami igazolja hoyg van szívhangja a babának...addig amíg ez nincs meg, nem kell felkeresni a vedőnőt, ugyanis addig csak az un terhesség gyanúja áll fenn!! Nem túl szép kifejezés rá, igaz? Én is csak akkor mentem a védőnőhöz bamikor már ez a "szívhangos" papír megvolt!!( a doki javaslatára aki az UH csinálta)De biztos minden ok veletek, ne izgulj!!
Szorítok h minden okés legyen!!
Üdv: 20 hetes kismama
Szia!
Nekem is ez volt, a doki csak a 12. heti vizsgálat után akart adni. De aztán kiderült, hogy leépítés lesz nálunk, és szóltam a dokinak, hogy mindenképp kell a kiskönyv (9 és fél hetes voltam akkor). Azt mondta, akkor menjek el a védőnőhöz, nagyon segítőkész volt. Másnap meg is kaptam a kiskönyvet a védőnőtől. Sokszor szerintem azért nem akarják kiadni, mert még bármi lehet (vetélés). Ha megmondod miért kell, kiadják. De egyébként nem is vagyok biztos benne, hogy ehhez kell a doki jóváhagyása. Szerintem hívd fel a védőnőt (az SZTK-ban, körzeti rendelőben segítenek, hol találod meg). Mondd el neki, mi a problémád, biztos segít majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!