Hétfőn abortuszom lesz, hogy zajlik?
sziasztok!
nagyon szerettük volna a babát, de teganp már nem volt szívhangaja :((( és 3 hét alatt 2 mm nőtt szegény
kb most 10 hetes lehet
el kell vetetnem
hogy zajlik pontosan egy abortusz???soha életemben nem voltam kórházban
semmit nem tudok mi merre hogyan
félek
mit vigyek?hálóing, bugyi????stb???
kell fizetni a műtétért???ügyeletes doki végzi a fogadott dokimhoz soha többet nem megyek
vércsoportomat sem tudom, gondolom vesznek vért előtte, vagy nem???
még nem szültem..állítólag van ilyenkor tágító...azt elég reggel feltenni?vagy bent kell aludnom???
volt olyan aki hazamaehetett és reggel a vérvételt is meg a tágítást is megcsinálták???
fáj utánna?nagyon vérzel utánna???
mindent írjatok le légyszi, még háziorvoshoz is max 1 évbe egyszer szoktunk menni, soha nem voltunk még kórházban se a párom se én
köszönöm:(((
mivel tágítanak????valam pálca??azzal lehet menni?pisilni?jajj és műtét közben???
katéter?vagy ilyenkor nem kell pisilni?
annyira hülye vagyok ezekhez
tudatlan avgyok
seígtsetek
szia!
nagyon sajnálom ami veletek történt,tudom mit érzel! nekem 2 éve volt,mert beteg volt a magzat! én 10 hetes voltam! nekem nem kellett érte fizetni,mert engem a doki elküldött debrecenbe,ott is megnéztek,és mivel ott is alátámasztották a betegséget,így a tb fizette! amúgy nyíregyi vagyok! így az anyagi részébe nem tudok segíteni! én nem vittem semmit,csak betétet,mert engem már aznap hazaengedtek!
reggel bementem, és a papírmunka után bevittek a szobába,és mondták,hogy öltözzek át,és a hálóing alatt semmi ne legyen! egy jó óra múlva jött egy műtősfiú,és betolt a műtőbe! ekkor felhelyezték a tágítót,ami megmondom őszintén baromira fájt! de azt mondta ott egy műtősegéd hölgy,hogy azért fájt,mert nem tudtam ellazulni! utána kitoltak,és pihi ! kb. 2-3 óra múlva megint betoltak,mert addig tágultam,és elaltattak! na az volt a legjobb az egészben! és onnan már csak az ágyamban keltem fel! semmim nem fájt! addig volt nagyon enyhe menstruációs görcsöm,amíg a tágító dolgozott! és este mehettem haza! 6 hét múlva kontroll! semmit nem éreztem! nem volt katéter,mert azt majd fogják mondani,hogy előtte való este 7-től semmit nem ehetsz és nem ihatsz! ne is agyalj azon,hogy mi van ha nem fogsz elaludni,mert elfogsz,és így semmit nem is fogsz érezni! utána lesz rossz lelkileg,de biztos van valaki melletted,aki segít! ha nincs dokid,akkor ügyeletes végzi! ja igen,és előtte való napokban lesz vérvétel is,hogy megnézzék a vércsoportodat! én utána kb. 3-4 napig véreztem,de még annyi se volt,mint amikor megvan!
fel a fejjel,és nyugi! én teljesen kikészültem,hogy soha nem lehet gyerekem! jelenleg a 32. hétbe vagyok! jó egészséget! szia!!!
akkor bővebben
tegnap voltam dokimnál!magán 8ezer ft ért!!!Semmit nem mondott, csak , hogy hétfőn műtét....
azt se hogy tágítani kell azt sem hogy ne egyek ne igyak(én kérdeztem rá)és a vérvételről sem mondott semmit
ilyankor mi van?
hétfőn reggel 7 re bemegyek és akkor tágítanak s vért is vesznek?és aludjak bent????
köcsög orvosok!!és nemkevés pénzt adtam neki
de nem ő fogja megcsinálni!!!aki épp bent lesz
Szia!
Nagyon sajnálom, hogy ez történt Veled:(
A kérdésedre saját tapasztalatból nem tudok válaszolni, de egy régebbi kérdésben vannak idevágó kommentek.
Kérlek NE nézd meg a videót!
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Arra viszont, hogy mit kell magaddal vinned a kórházba, válaszolnék. Ha kell maradnod éjszakára, ha nem, mindenképp vigyél magaddal saját hálóinget (adnak kórházit, de azt még mosogatórongynak sem lehet használni). Jobban érzed magad a sajátodban és mindenképp kell valamennyit pihenned. Ha be kell feküdnöd, akkor vigyél törölközőt, papucsot, esetleg köntöst/fürdőköpenyt, tisztálkodószereket, ásványvizet, poharat.
Remélem tudtam segíteni, bár nem hiszem, hogy ettől könyebb lett a lelked.
Bízom benne, hogy minél hamarabb egy gyönyörű és egészséges kisbabával örvendeztet meg a sors Titeket!
Kitartást és sok szerencsét kívánok!
Szia! Nagyon sajnálom ami történt, maximálisan megértem a fájdalmadat. Én sajnos tavaly márciusban és novemberben is elveszítettem a magzatom, mindkétszer 10 hetes volt. A lelki része nagyon fáj és ilyenkor fontos, hogy szeretteid melletted legyenek és ahogy tudod kibeszéld magadból.
A műtét úgy zajlik, hogy reggel éhgyomorra bemész. Viszed az eddigi orvosi papírjaidat. Ott a kórházban papír munka lesz. Majd kapsz egy kórteremben egy ágyat, ekkor már öltözhetsz is át hálóingbe. A hálóing alatt ne legyen semmi. Majd a vizit után behívnak a vizsgálóba ahol mégegyszer megnézik uh-val, hogy biztosak legyenek, hogy elhalt terhesség. Majd kapsz tágítót (hüvelybe) ez tagadhatatlan, hogy elég kellemetlen. Majd visszaküldenek a kórterembe és vársz 2-3 órát. Márciusban nekem ezalatt a 2-3 óra alatt nagyon fájt a hasam és nagyon véreztem. Beindult magától a vetélés. Míg novemberben semmi fájdalmam nem volt a tágító után és nem is véreztem. Majd betolnak a műtőbe ott kapsz a karodba egy szúrit. Azonnal elalszol és semmit nem érzel. A kórteremben térsz magadhoz. Nem érzel semmi a műtét alatt. Az ébredezés nálam elég hosszú volt, jó kómás voltam. De már du. este felé mikor magadhoz térsz mehetsz is haza.
A beavatkozás után az első három hétben várható vérzés ez a tisztulás folyamata. Majd 4-6 hét között várható az első rendes mestruáció.
Ha hazamész sokat pihenj és ne erőltesd meg magad.
Bevallom mi nagyon szeretnénk babát és nem lehet szavakkal leírni a fájdalmat amit érzünk. És ez a kórházi beavatkozás is megviselt lelkileg:-(
Vigyél magaddal papucsot, hálóinget, kistörülközöt, betétet, pót fehérneműt, intim törlő kendőt, wc papírt, zsebkendőt.
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen. Írjál majd, hogy hogy vagy, vagy akár most is!
Kitartás, hidd el hogy minden rendben lesz!
A legjobbakat kívánom és hamar gyermekáldást:-)
Szia! Nekem anno a doki is és a védőnő is elmagyarázta, hogy nem szült nőknél annyira szoros a méhszáj, hogy KELL a tágító. Én kétszer voltam kénytelen átesni ezen és öszinte leszek: hiába próbáltam ellazítani magam, miközben azt fölhelyezték, megőrültem a fájdalamtól. Előző este kellett befeküdnöm, de szerintem ez kórházfüggő. Én az első műtétet nem viseltem jól. Dőlt belőlem a vér és már másnap otthon is csak feküdni tudtam. Másodszor viszont semmmi ilyen nem volt. Közvetlenül a műtét után is csak nagyon minimális vérzésem volt és még aznap délután a heti bevásárlást is elintéztük a férjemmel, annyira nem volt semmi bajom. Maga a műtét nem fájt és a tágítót se igen éreztem a felhelyezés után. Néha talán egy picit, mint egy (nem durva!) menstruálásnál. A műtét se fájt. Ha túl leszel a tágítón, a nehezén is túlleszel. És ne haragudj rám, nem megilyeszteni akartalak, de nekem másodszor olyan szempontból jobb volt, hogy tudtam, mi vár rám...
Kitartás! És szorítok neked, hogy minél előbb összejöjjön egy egészséges baba!! :-)
Szia! Sajnálom, és tudom, mit érzel, én decemberben vesztettem el, 12 hetesen vették észre, hogy a 9. héten elhalt. És sem voltam sosem korházban, féltem is nagyon. Mindent összepakoltam, amit gondoltam, hálócucc, betét, törölköző, könyv stb, nem tudtam, mi vár rám, mert olyat is hallottam, hogy altatnak, olyat is, hogy nem, olyat is, hogy bent tartanak, olyat is, hogy azonnal hazaengednek.
Reggel 8-ra kellett jelentkezzek, azt mondták, öltözzek át, bugyit vegyem le. Vettek vért előtte. Tágítót nem kaptam, pedig első baba volt, de nem is fájt utána, nem éreztem semmit. A dokim aznap sorban csinálta a kaparásokat, kb. 11 körül kerültem sorra. Bevittek, magamtól másztam fel az asztalra, majd kaptam altatóinjekciót és már csak utána ébredtem fel, az ágyban. Érdekes, előtte is, azóta is elkap a sírás, de míg bent voltam utána, annyira kába voltam, szédültem, hányingerem volt, hogy nem volt erőm magamat sajnáltatni. Ne egyél előtte semmit, de utána sem ajánlott, az altató miatt. Én éhes voltam, utána megettem két banánt, egész nap azt hánytam ki utána, szóval inkább ne egyél utána se semmit. Engem aznap benntartottak, másnap délelőtt mehettem haza. Közvetlenül utána legyen veled valaki, mert félni fogsz egyedül még a WC-re is kimenni. Estefelé, délután, ha jobban vagy, sétálgathatsz kicsit a folyósón, az jót tesz. Én például találtam egy mérleget, azon mértem magam unalmamban. Vérezni fogsz, mikor engem kivittek, 2-3 óra után jöttek ágyneműt cserélni, mert összevérezed az egészet. Másnap is kellett volna, de akkor már mentem haza, nem érdekelt. Nálam első 2-3 órában nem volt szabad hozzáérni, az orvos és a nővér jött ellenőrizni, mennyire vérzek. Nekem vattát dugtak be. Estefelé is azt mondta a nővér, hogy inkább még ne vegyek bugyit meg betétet aznap, de másnap már egy másik nővér például csodálkozott rajta, hogy miért, eddig nem volt rajtam bugyi? Azt akarom, hogy valami bacit kapjak el? Ő megengedte, hogy bugyit vegyek. Ezt ott majd kitapasztalod. Ha első terhesség, jó néhány napig kell vérezz, sok pihenés kell arra a hétre. Fel a fejjel. Ha nem nagyon rossz orvos, aki csinálja, normálisan semmit sem érzel belőle.
A fent említett videót tényleg ne nézd meg, csak utána, ha még érdekel. Nekem az volt a legnagyobb bajom, hogy szörnyen érdekelt volna, hogyan is csinálják a kaparást, de örültem neki, hogy altattak. Utána megnézheted, legalább tudd, mi történt veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!