Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem voltam még dolgozni és...

RDP kérdése:

Ha nem voltam még dolgozni és februárban végzek az iskolával és megtartanám a babámat (júliusba születne), akkor nekem járna valami támogatás?

Figyelt kérdés
2010. nov. 10. 19:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Családi pótlék és Gyes járna, ezek alanyi jogon járnak.
2010. nov. 10. 19:27
 2/6 anonim ***** válasza:

Így igaz.

De ha legalább fél évet dolgozol a baba születése előtt, akkor már a tgyás és a gyed is járna, mert az iskoládból 180 napot beszámítanak a szükséges 365 napba.

2010. nov. 10. 19:33
 3/6 A kérdező kommentje:
Családi pótlékot most sem kapok, mert 22 éves vagyok! de gyes csak akkor jár ha dolgozok valahol, nem? és nincs munkahelyem se. ki venne fel úgy, ha tudná, hogy szülni fogok?:S Köszi a segítséget=)
2010. nov. 10. 19:47
 4/6 anonim ***** válasza:

de a gyes az jár ha dolgoztál ha nem.a gyed nem jár ha nem dolgoztál.és családi pótlékot is kapnod kell miután megszületik a babád.

amit most kapnál azt amúgy anyukád kéne hogy kapja de én úgy tudom hogy az 18 éves korig jár.

2010. nov. 10. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Családi pótlékot a baba születése után kaphatod, nem függ a korodtól :) Amit anyukádék utánad kaptak az nekik járt :) A Gyes minden magyar állampolgárnak alanyi jár gyermekszülés, örökbefogadás után, függetlenül attól, hogy dolgozott-e. [link]
2010. nov. 10. 20:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!!:)
2010. nov. 10. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!