Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha már első gyerek miatt van...

Ha már első gyerek miatt van védőnő, akkor kap értesítést, ha a nőgyógyász megállapította az újabb terhességemet?

Figyelt kérdés
Látja ő ezt a rendszerben vagy a 12. heti uh-t? Az előző terhességem missed abbal végződött így 12.hét előtt nem értesíteném, ha nem muszáj. Tudni fog róla vagy addig nem, amíg én el nem mondom neki?
tegnap 10:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

#9 A legtöbb helyen a 12. heti genetikai UH-n tölti ki a nőgyógyász a kiskönyvben a szülés várható idejét, ami a legfontosabb információ a kiskönyvben... Van ahol még se csinálják az UH-t kiskönyv nélkül.

A védőnő azzal veszi gondozásba a kismamát, hogy kiállítja a kiskönyvet. Ha a 12. hét előtt nem állítja ki gondozatlan terhesség lesz. Szóval nagyon nem ér rá a 12. hét után szólni a védőnőnek.

tegnap 14:34
 12/18 anonim ***** válasza:
90%
Volt egy anyuka akivel a korhazba ismerkedtem meg. Volt mar 1 gyermeke 1 halvaszules es 1 veteles. Ezzel a babaval 11. Hetbe volt verzessel bent a korhazba. Nagyon ki voltak borulva az orvosok es az apolok egy egy terhessegi kiskonyv se volt. Szerintem igen is erdemes menni mert havonta van vernyomasmeres vizeletvizsgalat.
tegnap 16:26
 13/18 anonim ***** válasza:
61%
9. Ez nem igaz! A legtöbb helyen a 12.heti genetikai ultrahang vizsgálatot is szonográfus végzi, nem tölt ki semmit a kiskönyvben, sőt nem is kéri.
tegnap 17:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok, nekem onnantól, hogy meglett a kiskönyv minden uh-on oda kellett adnom
tegnap 17:15
 15/18 anonim ***** válasza:
84%
Már akkor kérdezték, van-e kiskönyvem, mikor időpontot kértem a 12. heti ultrahangra, mert anélkül meg se csinálják a vizsgálatot.
tegnap 17:23
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem is fogad a védőnő a 12.heti Uh előtt. Persze, ha nagyon akarod, igen, de amúgy azt mondja, menj majd akkor, ha rendben van az UH.

Itt nem is kell tőle beutalo genetikairs.

tegnap 18:26
 17/18 anonim ***** válasza:
74%

14. héten mentem le a védőnőhöz, hogy meglegyen a genteikai uh eredménye és az első trimeszteri labor... legyen miről beszélgetni. Magán terhesgondozásra járok, védőnő kitöltötte 14. héten a kiskönyvet, aztán mentem a nőgyógyászhoz és ő is kitöltögette és így tovább. Sztk-ba lehet hamarabb is igény van rá, alapvetően a kisvüny beutalóként is szolgál, háziorvos kitölti és mehetsz is az első trimeszteri vérvételre. Ezért 10. hétig, ha sztkba jársz érdemes a védőnőhöz lemenni. Ha magánba jársz, akkor ráérsz. Ha ez a baba nem marad a későbbi terhességnél úgy is el kell mondani, hogy volt veszteség, azokat is felvezetik a kiskönyvbe.

Ő nem családtag, hogy várj vele a 12. hétig. A baj, meg ahogy korábban íták, bármikor megtörténhet, de nyilván ezt te is tudod.

tegnap 19:36
 18/18 anonim ***** válasza:

16 hetesen mentem elsore dokihoz. 🤣 Senki semmit nem kert. Jo h nem mert elvileg nem lehetett volna gyerekem leven elkottettem magam.... A vedono is csodalkozott. Van ilyen..

Kimaradt a 12 Uh es vervetel nagy cucc. Maradt eleg igy is a maradek idore...

tegnap 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!