Ha már első gyerek miatt van védőnő, akkor kap értesítést, ha a nőgyógyász megállapította az újabb terhességemet?

#9 A legtöbb helyen a 12. heti genetikai UH-n tölti ki a nőgyógyász a kiskönyvben a szülés várható idejét, ami a legfontosabb információ a kiskönyvben... Van ahol még se csinálják az UH-t kiskönyv nélkül.
A védőnő azzal veszi gondozásba a kismamát, hogy kiállítja a kiskönyvet. Ha a 12. hét előtt nem állítja ki gondozatlan terhesség lesz. Szóval nagyon nem ér rá a 12. hét után szólni a védőnőnek.

Nálunk nem is fogad a védőnő a 12.heti Uh előtt. Persze, ha nagyon akarod, igen, de amúgy azt mondja, menj majd akkor, ha rendben van az UH.
Itt nem is kell tőle beutalo genetikairs.

14. héten mentem le a védőnőhöz, hogy meglegyen a genteikai uh eredménye és az első trimeszteri labor... legyen miről beszélgetni. Magán terhesgondozásra járok, védőnő kitöltötte 14. héten a kiskönyvet, aztán mentem a nőgyógyászhoz és ő is kitöltögette és így tovább. Sztk-ba lehet hamarabb is igény van rá, alapvetően a kisvüny beutalóként is szolgál, háziorvos kitölti és mehetsz is az első trimeszteri vérvételre. Ezért 10. hétig, ha sztkba jársz érdemes a védőnőhöz lemenni. Ha magánba jársz, akkor ráérsz. Ha ez a baba nem marad a későbbi terhességnél úgy is el kell mondani, hogy volt veszteség, azokat is felvezetik a kiskönyvbe.
Ő nem családtag, hogy várj vele a 12. hétig. A baj, meg ahogy korábban íták, bármikor megtörténhet, de nyilván ezt te is tudod.

16 hetesen mentem elsore dokihoz. 🤣 Senki semmit nem kert. Jo h nem mert elvileg nem lehetett volna gyerekem leven elkottettem magam.... A vedono is csodalkozott. Van ilyen..
Kimaradt a 12 Uh es vervetel nagy cucc. Maradt eleg igy is a maradek idore...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!