Mikor mennétek el táppénzre ebben az esetben?
Nekem is van még kb 30 nap szabim tavalyról, meg még betegszabin sem voltam.
Pedagógusként hogy a vérben maradt 30 napod? A betegszabit meg nem kiadják, akkor jár, ha viszel orvosi igazolást.
ma 09:09
12/29 A kérdező kommentje:
10# mi a csalás ebben? A stressz hatással van a terhességre, ez tény. Ráadásul 20 percenként pisilni, meg óránként hányni vagy hányingerrel küzdeni sem túl jó móka.
13/29 A kérdező kommentje:
11# úgy hogy van egy nagyobb gyerekem és összejött gyed alatt, szeptembertől meg dolgoztam
összejött gyed alatt, szeptembertől meg dolgoztam
ki kellett volna adni akkor...
ma 09:12
15/29 A kérdező kommentje:
A kiadást nem a betegszabira értettem, csak szerencsétlenül fogalmaztam. Arra gondoltam, hogy egy hányós időszakban akár az is lehet, tp helyett. Nem?
16/29 A kérdező kommentje:
12, az a csalás, hogy táppénz keresőképtelenség alatt jár, te nem vagy keresőképtelen.
Ha a munkád stresszes, elmész az üzemorvosohoz, írja le, hogy nem javasolja a foglalkoztatásodat. Felmentenek és nem 60% tp jár, hanem a szerződés szerinti alapbéred.
Ráadásul ez a közszférában ezerszer jobban működik, mint a magánban, ahol a vállalkozó tojik a fogleü véelményre.
ma 09:13
17# Ez annyira szép és ideális. Nem tudom hogy lehet, hogy nálunk kb 300-an dolgoznak, férjeméknél szintén, de hogy soha nem ment senki erre, hanem ha nem bírta táppénz. Amikor 1x itt olvastam és elmeséltem kolléganőmnek ezt, 40 évesen csak nézett, hogy ilyen is van tényleg? Akkor olvastam utána én is mi is ez pontosan, mert előttem is mindenki a pozitív teszttől a HR és az intézményvezető javaslatára tp-re ment. És itt most tanult emberekből beszélünk közszférából. Biztosan járna és gondolom van hely ahol ki is harcolhatod egy jogi hercehurcával. De terhesen kinek van erre ereje? Vagy szól, hogy nem bírja és áthelyezik egy "könnyebb" munkakörbe, de a könnyebb munkakörbe is hánysz, rosszul vagy. Érted? Ez max akkor működik, HA jól van az illető, de vegyszerekkel dolgozik vagy fertőző osztályon és nem lehet ott tovább. De ha az adott munkakört nem bírja, akkor lehet kap helyette egy sokkal-neki- rosszabbat. Egy tanári munkakörből kétlem, hogy felmentenék, nem veszélyes munkakör.
ma 10:44
Igaz nem tanár vagyok, de napi 2 órát utaztam én is, emberekkel dolgoztam, fertőzésveszély itt is megvolt. (Főleg, hogy 2020ban a kovid idején voltam terhes)
Én az elején lévő rosszullétekre kivettem 2 hét szabit (10 nap) utána visszamentem dolgozni és a 36.hétig csináltam.
Az, hogy 20 percenként pisilni kell és hányingered van, az nem a veszélyeztetett terhes kategória, amiért otthon kellene ücsörögni....
ma 11:36
19# Szerencsés vagy, hogy elég volt 2 hét és hogy csak 2 hétig voltál rosszul. :( Nehezebb annak, aki még a 21. héten is napi szinten 4x hány.
ma 11:39
Kapcsolódó kérdések: