Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Másnak is nyomta az epét a baba?

Másnak is nyomta az epét a baba?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 22. Hetes terhes vagyok. Kb. Úgy 1hete éreztem az égető érzést mintha öngyújtóval melegitettek volna. Nem tulajdonitottam neki figyelmet hisz elmúlt. Örök életben mindig bármit bármivel megehettem, sosem volt semmi gond tegnapelőttig. Este 10tol éjjel fél 2ig hánytam. A jobb oldalamon a bordaim közelében fáj és sugároz a hátamba is. Jobb felén kevés ideig tudok feküdni mert hányinger jelentkezik és fájdalom. Ha atfekszem a bal felemre vagy hanyatt, akkor jó. Doki szerint ezt ki kell bírni...azóta dietazom, megvalogatom mit eszek, többször keveset de húsleves ami úgy jól esik :) esetleg aki volt már így nincs rá valami jó praktika? Hideg kólát is kortyolgatok az is enyhít egy picit.

tegnap 11:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem sima epegörcsök jönnek...sajnos zsúfolásig tele vagyok epekövekkel. Első babám után alakult ki...első trimeszterben kétszer jelentkezett... akkor a babának még köze sem volt hozzá.

Most 31 hetesen lett görcsöm...sajnos azt sem a baba nyomta....3 órás volt.

3 nospa és egy algopiryn meleg borogatás, baloldalt fekvés.

Én túlsúlyos vagyok így úgymond a baba nehezen tudja elnyomni. Az eleje óta az epegörcsök miatt féltem... sajnos nagy átlagban a normál testalkatúaknál bizony a baba is eltudja nyomni... sokan végig szenvednek diéta ellenére is..hisz ha rosszul fekszik, azon a kaja nem segít.

Én szerencsés vagyok eddig, de még van 8 hét...kitudja mi lesz.

Kitartás, legyen otthon nospa és algopiryn. Meleg vízes fürdő is segít elviselni, ne forró, mert azt ugye terhesen nem szabad.

Ha a baba nyomja el, érdemes négykézláb is úgymond kicsit hintázni, hátha elmozdul, 22 hetesen még elég pici, könnyebb eltereleni :)

Epeköveid egyébként nincsenek véletlen?

Kitartás és kevés ilyen eseményt neked.

tegnap 11:46
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyanez volt,epekő lett majd szülés után epekő elzáródás.ERCP útján kivették
tegnap 11:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Mármint hogy epeúti elzáródás😂2-es voltam
tegnap 11:59
 4/8 A kérdező kommentje:
Nincsenek koveim nézték pénteken :) és túlsúlyos sem vagyok 56kg vagyok :)
tegnap 12:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta hogy terhesen no spat nem szabad :/
tegnap 12:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem sem látták ultrahangon

tegnap 12:50
 7/8 anonim ***** válasza:

1 vagyok....pedig szabad. Epegörcs mellett, ha elvisz a mentő, vagy bemegy az ember a sürgősségire is nospa algopiryn infúziót adnak. Én a nőgyógyásszal is beszéltem erről, muszáj szedni, mert a görcsök kiválthatják az összehúzódásokat és akár a szülés is megindulhat. 3 órán keresztül beton volt az egész hasam.

Nospa kifejezetten ajánlott ilyenkor...nyilván nem mint a cukorkát minden nap szedve. Ez a legtöbb gyógyszerre igaz. Egy szem fájdalomcsillapító nem fog ártani. De pl fogfájásnál már sokat kéne szedni...ott pl tilos a nem ajánlottakat bevenni.

De ha rákeresel is nem terhesség miatti görcsöknél nospat adnak, javasolnak kismamáknak. Én már meghaltam volna nélküle az első trimeszterbe 😅

tegnap 13:05
 8/8 anonim ***** válasza:

Amúgy nekem is kb 22 hetesen kezdődött,volt hogy 9-10órán keresztül fájt mondjuk akkor még nemtudtam mitől és én csak rubophent vettem be rá

tegnap 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!