Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szédülés,hányás hányinger a...

Szédülés,hányás hányinger a terhesség 19. hetében? Tapasztalt valaki hasonlót? Mikor múlt el?

Figyelt kérdés

Két napja szédülök, többször is hánytam, fáj a fejem a tarkónál. A vérnyomásom több napig figyelték,100-120-110..stb volt.

A szívem majdnem kiugrik a helyéről, remegek..

febr. 5. 08:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
65%
Menj orvoshoz minél hamarabb, ez nem a terhesség miatt van, mert akkor csak simán hányinger, hányás lenne.
febr. 5. 09:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, hogy a terhesség miatt van,mert a 19. héten szédülés előfordulhat,de tudtommal csak az. Jelenleg ott tartok,hogy felkelni is alig bírok, teljesen kétségbe vagyok esve,nem tudom mihez kezdjek. Azért írtam ide..
febr. 5. 09:36
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Van nálatok sürgősségi ellátás akik kijönnek? Vagy van veled valaki aki be tud vinni sürgősségire? Én hánytam egész terhesség alatt, de nem a 19. héten kezdődik ez, hanem a terhesség legelején.
febr. 5. 09:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Lehet komoly vírus, lehet vércukor, vagy nyaki izomgörcs, fülproblémák, vagy csak front. Magától a szédüléstől is lehet hányinger, hányás. De mindenképp lásson gyorsan orvos, ha ilyen mértékű.
febr. 5. 09:50
 5/12 anonim ***** válasza:
A leírtak inkább hajaznak valami vírusra, keress fel dokit, amint lesz kísérőd vagy hívj ügyeletet. Nem igazán normális jelenség amit leírsz. Jobbulást!
febr. 5. 10:02
 6/12 A kérdező kommentje:

Sürgősségi ellátás az nálunk olyan,hogy felküldenek a nőgyógyászatra,ott leb*sznak,hogy miért rájuk tartozik ez, és nem vizsgálnak meg. (Már volt rá példa)

Ezután lemegyek, mérnek vérnyomást és haza küldenek. Bár ilyen tünetem még nem volt,a háziorvosom hívtam,azt mondta pihenjek,ha jobban leszek menjek vissza. Már a sírás kerülget,nincs velem senki,mindenki dolgozik,senkit nem érek el. Kórházban feküdtem nem rég,azt mondták minden rendben van, pedig már ott is volt ilyen panaszom. Vérnyomást mértek,haza küldtek. A papíromon az áll,sine morbo,otthonába emittáljuk. Két helyen is voltam, két különböző városban.

febr. 5. 10:05
 7/12 anonim ***** válasza:
Amit leírtál, az nekem sem tűnik nőgyógyászati problémának. Az jó, hogy láttak már téged korábban. De ha ezek új tünetek, akkor teljesen mindegy mit láttak korábban, mert azt nem láthatták ha most kezdődött el nálad valami.
febr. 5. 11:09
 8/12 A kérdező kommentje:

Tulajdonképpen én csak a szédülés miatt tettem hozzá,hogy valószínűleg a terhesség okozza. Amikor bent feküdtem kis mértékben ez előjött,tudtak róla de nem csináltak vele semmit, igazából spontán múlt.

Azt olvastam a 19. hétben szédülés előfordulhat, azért is gondoltam arra,hogy hát ha valaki tapasztalt hasonlót, és tudok vele beszélni pár szót,míg eljutok az orvoshoz.

febr. 5. 11:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Amit olvastál az hülyeség. Miért lenne más a terhesség 19. hete, mint a többi? Trimeszterenkent vannak jellemző tünetek. Pl.: hányinger, hányás első trimeszter. Persze van aki egyáltalán nem hány és van aki vegighanyja a terhességet, mint én. De hetekre lebontva nincsenek új tünetek. Nekem egyébként az összes tünet, amit leírtál mind megvolt. De meg is volt az oka, terhesen nem tudtak megvizsgálni, de ismert betegségem volt. Amit a terhesség okozott az csak a hányinger, hányás. Egy terhes nő is lehet beteg, sőt a terhesség miatt sokszor új betegség is kijön.
febr. 5. 11:38
 10/12 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy hülyeség,nem tudom. Remélem ez a szédülés hamar elmúlik,mert nem tudok csinálni semmit a fekvésen kívül. Jelenleg egyedül vagyok, ráadásul még elég sokáig. Ügyelet nem jön ki,azt mondták ez a második trimeszterre jellemző. Ha rosszabbodik forduljak házi orvoshoz,ez nem sürgős eset, így a sürgősségit ha lehet,ne terheljük ezzel. "
febr. 5. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!