Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetes terhes vagyok, és...

20 hetes terhes vagyok, és borzasztóan viszket a mellbimbóm. Ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
Az egész mellem kemény, feszül, maga a mellbimbóm fáj, ha hozzáérek, úgyhogy különösen csodás érzés, hogy viszket. Már éjszaka is többször keltem fel vakarózni, tele vagyok karmolás nyomokkal. Próbáltam bekenni Garmastannal, hátha ki van száradva, vagy valami felületi probléma, de semmit nem segített. Valakinek volt ilyen? Mit lehet csinálni, mert megbolondulok? Pláne, ha még 5 hónapig ez lesz.
tegnap 12:24
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Bimbovedo kremet tennek ra
tegnap 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1-es...azt kent rá...

Kérdező, én 29 hetes vagyok....az állapot hullámzó. Hormonok okozzák, nem nagyon tudsz tenni ellene. Vagy legalább is nekem se segít semmi xD. Kitartás.

tegnap 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
Fuuu majdnem megőrjített a terhesség alatt annyira viszketett... nem igazán használt rá semmi... sokszor tiszta seb lett (kivakartam) 🙄
tegnap 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
2-es vagyokm..kicsit megnyugtató, hogy mindenki szenved vele 🤣 a terhesség "szépségei" 😊
tegnap 13:11
 5/9 anonim ***** válasza:
Hormonok okozzák, készül a melled a tejtermelésre. Nekem emellé még társult az előtej is egy idő után. A védőnő annyit mondott, hogy ne piszkáljam (köszi... Ha órákig bizsereg meg viszket nem olyan egyszerű), mert a mell ingerlése oxitocint termel, ami okozhat méhösszehúzódást. Ettől sem lettem nyugodt, szülés után mégrosszabb volt, amikor belövelt a tej. Aztán elmúlt rá pár napra, onnantól jobb volt.
tegnap 14:01
 6/9 A kérdező kommentje:
Uhh, köszi a válaszokat! Egy kicsit engem is vigasztal, hogy normális, másnak is van ilyen. Próbáltam én is megnyomni, és nekem is jön előtej. De akkor próbálom kibírni, és remélem, hogy nem lesz végig ilyen rossz. 😅
tegnap 14:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

Nekem nem volt előtejem, és sajnos szoptatni se tudtam rendesen az első babámat. Most remélem másképp lesz.

Egyébként nem órákig ingerli az ember a bimbót, hogy összehízódás legyen.... a védőnőd megéri a pénzét...azt nem mondta, hogy ne szexelj? Az orgazmus nem csak okozhat méhösszehúzódást, hanem alapból azt csinálja... akkor miről beszélünk? XD egy 10 másodperces megvakarás nem fog ártani 😁

No mindegy, bocsánat, de nem tudtam szó nélkül hagyni 😁

tegnap 14:29
 8/9 A kérdező kommentje:

Az én orvosom mondta, hogy ne szexeljünk szülésig, pedig nem vagyok veszélyeztetett. :D Azt mondta, a kisbaba érdekében ki kell bírni ennyit, biztos én sem akarom, hogy baja legyen.

Nem tartjuk, mert tényleg semmi indok, előzmény nincs, ez csak a bácsi saját véleménye, de vannak ilyen orvosok.

tegnap 14:53
 9/9 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Én veszélyeztetett voltam, okkal (vetélés előzmény, plusz többször véreztem 8hetesen és 15hetesen is), lehet ezért mondta, vagy csak nem teljesen volt képben, amúgy picit "közlés kényszeres", rengeteget beszél és csapong az infók között 😅. Próbáltam nem nyomogatni, piszkálni, megvakartam ha nagyon muszáj volt. Kentem bimbóvédővel (semmit sem ért), próbáltam másfajta melltartót, nem hordani melltartót... De nem nagyon segített semmi.
tegnap 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!