Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Epe pangás? Mit tehetnék?

Epe pangás? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Kiderült h durva epe pangásom van(viszkettem). Nem tudják még pontosan hogy mi okozza, mármint h nyomja a baba a vezeteket vagy a kaja. Ha nyomja a baba, akkor hogy tudnám kimozgatni? Melyik oldalamon aludjak?

Volt valakinek ilyen és normálisan végig vitte és megszülte? 34 hetes vagyok most.

jan. 9. 20:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos válaszol.
jan. 9. 20:06
 2/10 babyboom567 ***** válasza:
76%

Te valamit nagyon félreértettél, vagy valami mást mondott az orvos, de a terhességi epepangás életveszélyes a babára,és nem tudom mit akarsz kimozgatni rajta,ez nem azt jelenti, hogy pang az epéd, hanem hogy a máj által termelt epesavak szintje megnő,és megjelenik a vérben.

Ha terhességi epepangásod van,a babád meg is halhat. Kb azonnal meg kellene születnie,34 hetesen teljesen jó esélyei vannak kint.(én mondjuk addig mennék,míg valaki meg nem szüleszt)

jan. 9. 20:16
 3/10 anonim ***** válasza:
63%

Nekem enyhe epepangásom volt....32.héttől vakaróztam, mint aki bolhás..... 40+6-nál indítottak...nekem senki nem mondta, hogy meghalhat a baba.... ahhoz nagyon sok eredménynek rossznak kell lenni, hogy gond legyen....ha kell gyógyszert is adnak....én vakaróztam, de gyógyszert sem kaptam...azért ne rémisztgesd szerencsétlen kérdezőt....

Nekem szülés után azonnal elmúlt.

jan. 9. 20:19
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
3-as vagyok....a súlyos epepangás előtt, ha időben észrevezik nagy százalékban gond nélkül kezelik...diéta és gyógyszer... mai világban már nagyon el kell nézni valamit, hogy komoly baj legyen.
jan. 9. 20:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi, kaptam gyógyszert meg diétázom már :) csak érdekelt volna hogy hogy segíthetnék még, mert az orvosom szerint nyomja a baba az epevezetéket, az okoz pangást nálam…
jan. 9. 20:29
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

Az epepangas és a terhességi kiütések, viszketés két különböző dolog.

Az epepangas veszélyes a babára, igen meg is halhat.

A terhességi kiütés ártalmatlan, szüléssel elmúlik minden tünet.

Nekem terhességi kiütésem volt, szüléssel megszűnt. Általában a fiús anyukáknal fordul elő, nekem ezt mondta az orvos

Ne keverjük a kettőt.

jan. 9. 22:28
 7/10 anonim ***** válasza:
#5 kivizsgáltak? Biztosra tudja, hogy epepangas?
jan. 9. 22:29
 8/10 anonim ***** válasza:
3as vagyok. Nekem doki mondta, hogy epepangásom van...kiütésem nem volt...az epepangásra jellemző viszketésem volt. Talp, tenyér és este éjszaka kb minden még a hajam is..
jan. 10. 06:16
 9/10 babyboom567 ***** válasza:

Itt egy cikk azoknak, akik szerint rémisztgetem a kérdező!

[link]

jan. 10. 08:01
 10/10 anonim ***** válasza:

#9 én hiszek neked

Mikor felmerült a gyanú, azonnal kivizsgálták nekem nem-e az van, a 36.hetben voltam.

Azt mondta az orvos, ha az, már készüljek is, mert azonnal szülés lesz.

jan. 10. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!