Hogy lehet kideríteni, hogy epe pangás - e, vagy nem?
Figyelt kérdés
Sziasztok, pár napja azt vettem észre, hogy testszerte viszketek 1-2napig tart aztán elmúlik és újból így olvastam, hogy epepangás is lehet és eléggé aggódom testapoló olajjal bekentem magam és enyhült a viszketés
Epesav szintet kell nézetni. Magánlaborokban elérhető.
De amit leírsz, nem epepangásra jellemző.
2024. júl. 21. 10:11
2/13 anonim válasza:
Hellp szindróma simán lehet. Én bemennék az ügyeletre, biztosat ott tudnak mondani.
2024. júl. 21. 10:24
3/13 anonim válasza:
Elmész az orvoshoz és kivizsgálja az-e.
Én is viszkettem, azt hittem nekem is epepangasom van.
De nem az volt, csak terhességi kiütés.
Nekem azt mondta az orvos, hogy szülés után magától elmúlik.
El is múlt szülés után két nappal.
2024. júl. 21. 10:27
4/13 anonim válasza:
A Hellp szindromanak sok mas tünete (is) van. En nem rohannek ügyeletre, de jövő héten nézetnék egy epesav szintet, ahogy egyes írja, plusz felhivnam az orvosomat.
2024. júl. 21. 12:26
5/13 anonim válasza:
4# pedig előfordul, hogy nincs más tünete, és ha testszerte mindenhol ilyen szinten viszket, én nem lennék biztos abban, hogy mondjuk csak terhességi kiütés. Kérdező, most ezzel nem beparaztatni akarlak, reméljük is, hogy amúgy minden rendben van, de én pl úgy vagyok vele, hogy jobb felni, mint megijedni, ezért megnézetném.
2024. júl. 21. 14:08
6/13 anonim válasza:
#5 azt írja, hogy viszket, majd elmúlik, ráadasul enyhül ha bekeni. Szerintem ez nem annyira akut, hogy vasarnap ügyeletre rohanjon. A hugomnak volt ilyen, allandoan viszketett, 1-2 het utan ment vervetelre a 30. héten, meg is allapitottak az epepangast, de csak szorosabb kontroll allatt tartottak mert nem volt súlyos, kesobb kapott rá gyogyszert, megvartak a 39. hetet. A Hellpnel van par komoly tünet, egyiket sem irta a kerdező.
2024. júl. 21. 16:10
7/13 anonim válasza:
#5 6-os vagyok: raadasul a hugomnak gyakorlatolag sosem enyhult, bekenesre vegkepp nem reagalt, szegenynek mar keze-laba veres volt a vakarastol. Tudom, ahany ember annyiféle, a hugom is pl. allandoan merte a vernyomasat meg nezette a vizeletfeherjet, szerencsere semmi gond nem lett. A leiras alapjan, en szemely szerint nem mennék most vasarnap, megvarnam a hétfőt.
2024. júl. 21. 16:15
8/13 anonim válasza:
Ez nem igényel ügyeleti ellátást. Sem epepangásra, sem hellp sy-ra nem jellemző.
Epepangásnál nem néha-néha viszket, hanem baromira viszket, főleg éjszaka, és főleg a tenyerek, talpak.
Hellp-re meg nem is jellemző a viszketés.
Bőven elég, ha jövő héten nézet egy epesavat, meg jelentkezik az orvosánál.
2024. júl. 21. 17:43
9/13 anonim válasza:
8# pedig jellemző lehet a hellpre is a viszketés, egy könyvben olvastam. Most nem veszmadarkodni akarok, mint írtam, remélem, nincs baj, de ti meg kicsit elbagatellizaljatok ezt szerintem. Ha már annyira viszket neki, hogy kérdést írt ki róla, akkor szerintem nem egy kicsit viszket... :/
2024. júl. 21. 19:55
10/13 anonim válasza:
Akkor sem kell vasárnap az ügyeletre futni vele. Bőven elég, ha holnap konzultál az orvosával.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!