Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első trimeszteri vizsgálat?

Első trimeszteri vizsgálat?

Figyelt kérdés
Még ez az első terhességem, kicsit megkavarodtam. Szeretnék majd kombinált tesztre menni. De akkor kell menni előtte külön genetikai ultrahangra vagy elég az amit a kombinált teszt közben készítenek?
tegnap 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, menni kell előtte. A genetikai uh (elvileg) kötelező, a kombinált teszt pedig választható. És az nem uh, csak egy vérvétel, amiből egy becslést kapsz, hogy mekkora az esélye a beteg babanak.
tegnap 15:41
 2/6 A kérdező kommentje:
De ahol magánban néztem, ott azt írják, hogy genetikai ultrahangból és vérvételből áll. Akkor ezt most nem értem.
tegnap 15:54
 3/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt a vervetelt amugy nem muszaj kerni, en se kertem, mert nifty-re mentem inkabb.

De uh az volt, az kell is.

Egyebkent igen, a kombinalt tesztnek azert kombinalt a neve, mert all egy uh-bol es egy vervetelbol, nem csak a vervetelt hivjak igy. Szoval ertem mit nem ertesz, az elso kicsit rosszul mondta, de ez a lenyeg.

tegnap 16:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Elég a kombinált teszt, az áll egy ultrahang vizsgálatból és vér vizsgálatból ahogyan a 3-as írta.

Én ultrahang mellé a prena tesztet kértem az alapot, abba csak a down szindrómára szűrik, az anyai vérből kiszűrt magzati DNS-t vizsgálják, pontos eredményt ad.

tegnap 17:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha magánban mész, akkor egyben megcsinálják az UH-t és a vérvételt.

De sok helyen államiban is van lehetőség kombinált tesztre, ott az UH ingyenes, a vérvételt kell pluszban kifizetni.

tegnap 17:07
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem állami kórházban csinálták a genetikai ultrahangot és rögtön vért is vettek. Ott helyben.

Rá egy hétre a Nifty tesztet is megcsináltam. Biztos ami biztos.

tegnap 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!