Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha már volt egy császáros...

Ha már volt egy császáros szülésem a második is az lesz?

Figyelt kérdés
2023. Áprilisában szültem az első gyerekem, sürgősségi császárral, most ismét várandós vagyok és 2025. Augusztusában fogok szülni ha minden igaz. Mire számítsak? Igaz hogy akinek az első császár volt onnantól a többi is muszáj? S az elsőnél nem kaptam ugye utána véralvadásgátló injekciót olyan halál félelmem is volt a császár után 1-2 hónapig hogy el visz a trombózis vagy valami :( kivel tudok egyeztetni vagy beszélni bármi hogy most írjanak majd fel injekciót ha esetleg császár lesz?

tegnap 13:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos. Kórháztól függ hány év múlva engedik a császár után a sima szülést. Átlagosan 2 év múlva szokták engedni.
tegnap 13:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint van rá esély hogy természetesen szülhessek 🙏mert több mint 2 év telik igy le.
tegnap 13:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlenül kell császárnak lennie. Szülhetsz VBAC is. Amennyiben szeretnél természetes úton szülni én ajánlom, hogy vedd fel a kapcsolatot egy dúlával, ha magánintézményben szülsz, ott van választott szülésznőd, akkor vele (is). Illetve mindenképpen jelezd majd az orvos felé, hogy szeretnél természetes úton szülni, ma már 80-90%-ban támogatóak ebben a témában és nem akarnak azonnal vágni.

Ha mégis császár lesz, akkor az orvossal tudsz egyeztetni vérhígító ügyben, azt sajnos nem tudom mi alapján döntik el, hogy ki kap vagy ki nem.

tegnap 13:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb kórház inkább vbac parti, minthogy a következő is császár legyen. Viszont nagyon durva mulasztasnak tartom, hogy nem kaptal véralvadásgátlót. Amikor én szültem, szinte mindenki csaszaros lett végül, nem tudom, mi volt akkor a levegőben...na mindegy, automatikusan nyomták fel mindannyiunknak a felhőbe a clexane-t!
tegnap 13:17
 5/10 A kérdező kommentje:
Nekünk ott ahol én szültem mindenkinek ugyanaz volt a válasz aki császárral szült hogy felesleges ha nincs rá hajlam stb, na de ők ezt miből gondolják mikor semmilyen vizsgálat nem volt rá vagy valami amiből tudhatnàk hogy nincs rá hajlamom:( én is mulasztasnak tartom és hát nem lennék ki segítve ha ott maradnék és nem lathatnam felnőni a gyerekeim:( magán orvos se irhatja fel? Mivel én járok terhesgondozásra magán úton
tegnap 13:24
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem engedték volna, de nem úgy alakultak a dolgok. Végig faros volt a baba és nem akart megindulni, ezért féltek, hogy rövid a köldökzsinór és nem engedték, hogy beinduljon a szülés, előbb műtöttek meg.
tegnap 13:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma már a legtöbb kórház vbac párti. És a magánorvosod felírhatja a clexane-t, kérdezz rá nyugodtan.
tegnap 13:49
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
A kórházon, orvoson is múlik, de sok helyen támogatják - ha nincs akadálya - császár után a hüvelyi szülést. Extrém példa és ezt már csak kevés orvos vállalja be, de amikor szültem, az egyik kismama két császár után szült hüvelyi úton, minden gond nélkül.
tegnap 13:51
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is 2023 áprilisban szültem, szintén sürgősségi csm-el. 2025 majusra vagyok kiirva, nekem a dokim azt mondta, hogy mehet a vbac, ha nem lesz semmi gond.
tegnap 15:24
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, akkor azért bizakodom hogy van rá mód a természetes szülésre is, de azért a magán orvossal egyeztetek az injekcióval kapcsolatban hogy legyen inkább felírva. Biztonság kedvéért. Vagy ha már tényleg ki akarnak tűzni pcs-re időpontot.

Utolsó válaszoló esetleg benne is vagy a 2023. Áprilisi csoportba?:) mert akkor félig meddig ismerhetjük is egymást:)

tegnap 17:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!