Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rendben van, ha 30 hetesen...

Rendben van, ha 30 hetesen lentebb fekszik már a baba?

Figyelt kérdés

Első babámat várom, jelenleg 31 hetes várandós vagyok. A 30. hetes UH-n megállapították, hogy lentebb helyezkedik a baba feje már, leereszkedett a hasam is valamennyire így. Kicsit aggódom, hogy koraszülés veszélye fenyeget. Hasam is keményedik egyre többször. Nőgyógyászomhoz néhány nap múlva megyek.

Érdeklődnék, hogy másnál is volt már ilyen, megfelelő időben született a baba vagy koraszülött lett esetleg?

tegnap 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem ki volt akadva a szonográfus a 36 hetesen, hogy mennyire lent van a feje, nem is tudja mérni rendesen. Rá is írták a leletemre, hogy rossz szonográfiai viszonyok. (Az előzőn még faros volt, az előtt meg haránt.) Utána az egyik nőgyógyász még közölte vizsgálatnál, hogy konkrétan érzi a fejét.

40 hetesen indult, amikor egyébként indításra mentem. A vége császár lett, egyrészt azért, mert nem volt beékelődve a feje. 🤷🏼‍♀️ Nekem amúgy a hasam is baromira fent volt. Sok mindentől függ ez.

tegnap 23:43
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Még milliószor fog forogni benned :). Akkor épp lent volt. Ilyenkor, de még hetek múlva is simán helyezkedik, ahogy neki jól esik. Kb a baba helyzete számít legkevésbé abban, hogy beindul e a szülés. Van aki 28.héttől rövidebb méhnyakkal és 1 ujjnyira nyitott méhszájjal is túlhordja... ezek sajnos vagy nem sajnos nem tudják megjósolni mi lesz. Az egyetlen igazi jel, a magzatvíz elfolyása. Na ott már utána nincsenek hetek, de 1 napnál több se :)

Ne aggódj ilyeneken :)

Minden jót és vigyázz magatokra.

Kicsikéd még fog odabent karatézni egy darabig 😁

ma 06:48
 3/5 anonim ***** válasza:

Az nem igaz, hogy még milliószor fog forogni. 30.hét környékén normál

Esetben már olyan nagy a baba, hogy nem tud visszafordulni. Tehát ennek örülni kell, ha természetes, ha császar is, hogy már befordult. Ezt azért tudom, mert nekem végig lent volt

Es 28hetesen mondták, hogy már igy is fog maradni. Császár lesz nekem, de azt is mondták, hogy nekik is könnyebb a műtét ilyenkor. Ne aggódj, 36hetes vagyok és semmi jele, hogy hamarosan szülnék azon kivul, hogy nekem is lent van nagyon a baba. Bár tudjuk, hogy bármelyik pillanatban változhat és megindulhat a szülés, de még azért 1-2 hetet maradjon bent nekem is.

ma 12:47
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért sok baba bőven forog még 30.hét felett is. A fiam is forgott pedig 4kg-os baba volt. A barátnőimnél is volt amelyik keresztbe rakta magát a 38.héten napjában többször.

Nyilván csökken a helyük, nehezebben forognak, de ha olyan típusok akkor anyuka így járt élvezheti a bulit.

ma 13:34
 5/5 anonim ***** válasza:

#3! Nekem is 4 és fél kiló fölötti volt és 30hetesen még bőven faros.

26hetesen fordult harántból farfekvésbe és csak a végére lett fejvégű.

ma 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!