Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35+2 naposan becsült súly a...

35+2 naposan becsült súly a kislány babámnak 2340gramm. Mekkora babára számítsak? Nem túl kicsi?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ekkora a korának megfelelő súly, 3 kiló körül lesz így születésre, de ennél pontosabban szerintem nem nagyon lehet megtippelni. Az sem mindegy, hogy 38. vagy 41. héten fog születni. Mindenesetre ez egy átlagos, normális súly.
tegnapelőtt 15:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Az igaz hogy számít hogy a szülők mekkora súllyal születtek? Én pl 2600gramm.
tegnapelőtt 15:48
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen jó. Az én lányom 2500 g körül volt 36 hetesen. Teljesen ki voltak akadva a kórházban (épp magas vérnyomással voltam bent), hogy túl kicsi lesz. Nem tudom, miért akarják, hogy 4 kilós babát szüljön mindenki. 40+3-ra született 3000 grammal.

A fiam 36 hetesen volt 3000 gramm, 38+6-ra született 3800 grammal.

Egyébként azt is mondták nekem, hogy akár 4-500 grammot is tévedhet az ultrahang.

tegnapelőtt 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:
71%
Számíthat, ha mindketten pici babák voltatok, akkor nagyobb eséllyel lesz pici, de nem garantáltan. A húgomnak a szülés napján tippeltek 3600 grammot, és nem volt 3100 gramm sem. Nekem a 36. héten azt mondták, hogy pici lesz a lányom, 2960 gramm lett, a fiamra azt mondták, hogy bőven 4 kiló fölött lesz, 3040 g lett. :) 39 és 41. héten születtek. Ők is kb akkorák voltak 36 hetesen, mint a tiéd.
tegnapelőtt 16:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek hogy írtatok! :)
tegnapelőtt 16:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Én 37.héten 2450grammal születtem.

A fiam 40+6-nál 4160g volt.

Én alapvetően kicsi lettem volna, ha időre jövök.

A férjem és 3 testvére mind 4kg felett születtek. Anyósom meg alig van 155cm magas.

A férjem miatt is egyértelmű volt, hogy nagy babánk lesz. Az ő genetikája jobban kiütközik, legalább is nálunk. De barátnőmnél is a párja genetikája volt mérvadó, hosszú babája lett. A párja pl nagyon magas.

Nézd meg a férjed, ő alapján tippelj :).

tegnapelőtt 18:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Én 35+2 napra szültem és 2450 gramm lett, szóval szerintem nem kicsi 🥰
tegnapelőtt 19:08
 8/8 anonim ***** válasza:

35hétre szültem szülés napján délelőtt volt uh.2100g-ra tippelték végül délután 2600g-al született.

Szóval ezek csak tippek nem 100% ossak.

De nekem mondták ha tovább bent maradt volna akkor nagy baba lett volna.

tegnap 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!