Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Előfordul-e olyan, hogy...

Előfordul-e olyan, hogy normális a cukrom (azaz nem vagyok cukorbeteg), de a terheléses cukorvizsgálat mégis az ellenkezőjét mutatja?

Figyelt kérdés
Ha ilyen előfordul, mi a teendő? Lehet kérni újabb vizsgálatot?
ma 10:22
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Ha az ellenkezőjét mutatja akkor mem jó a cukrod.... pont ezért van a vizsgálat, hogy kiderüljön.

Nem csak az éhominak kell rendben lennie.

Terhesen sokaknak lesz terhességi cukorbetegsége, aztán szülés után helyreáll.

Ne azt keresd, hogy hibáztak, hanem tessék figyelni az étkezésre.

ma 10:25
 2/8 anonim ***** válasza:
95%

A gdm álltalában pontosan ilyen, az éhomi normális, terhelve meg elszáll. Ezért nem elég csak simán méregetni, "extrém" terheléssel nézik, hogy tud-e még a szervezet kompenzálni, mert a terhesség alapból egy inzulinrezisztens állapot, de sokaknál átcsap terhességi cukorbetegségbe (ráadásul a terhesség alatt rosszabbodhat is).

Nekem is az éhomi jó volt (sose volt baj a cukrommal), terhelve meg 8,9-et mértek (diéta, szoros kontroll stb). Szülés után fél évvel csináltattam egy kontrollt, ugyan úgy terheltek, tökéletes eredménnyel 🤷🏼‍♀️. Ezért terhességi cukorbetegség a neve, terhesen jön elő, aztán sokaknak (mint nekem is) elmúlik, csak fogyelmeztettek, hogy idővel nagyobb lesz az esélyem cukorbetegségre.

ma 10:36
 3/8 anonim ***** válasza:
91%
A GDM 99%-a ilyen, csak a terhelt cukor magas. Kifogáskeresés helyett kezd el kezelni.
ma 10:46
 4/8 anonim ***** válasza:
39%

Nekem az éhgyomrosra mind a 2x normális lett.

A terhelt 8 illetve 8.2

Diabetógia, otthoni mérés...

Otthon viszont sosem ment fel magasra (ha nem diétáztam sem).

Nekem csak az a lötty dobta meg, de nagyon.

ma 11:15
 5/8 anonim ***** válasza:
43%

Cukorbeteg vagy, ha a terhelésen a 2 órás magas lett. Vagyis nagyobb, mint 11,1.

Kit érdekel, ha véletlenül jó lett az éhgyomri vagy néhány random mérés.

Az utolsó válaszoló és minden hasonló ostoba, felelőtlen ember rá fog fázni előbb-utóbb. Nem egy amputáltat ismerek, akinek hasonlóan nagy volt az arca és okoskodott. Majd ha nem lesznek lábaid, megvakulsz, leáll a veséd, akkor mondd, hogy hülyeség a terheléses vizsgálat.

ma 13:45
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

5!

Kérlek, mutasd meg, hol írtam, hogy hülyeség a terheléses vizsgálat?

Mint írtam, elmentem, megcsináltattam. Mivel szar lett, mentem tovább. Betartottam amit a doki mondott. Mértem végig a cukorom, diétáztam kivéve az egész terhesség alatt talán 5 napot. De ekkor is mértem, jó volt.

Én csak azt írtam, hogy nekem csak az a cukros szar dobta meg az értékem, kaja sosem.

Nagyszüleim cukrosak, máf csak emiatt sem vettem félvállról. Azóta is sokszor mérem a mai napig itthon, évente végeztetek labort is emiatt. De nyilvan tudod, hogy ostoba és felelőtlen vagyok.

Ja és a nagyszüleim köszönik, megvan minden végtagjuk, a szemük is tökéletes, szemüvegük nincs még így 80 közelében sem.

Vegyél vissza kicsit az arcodból, nem áll jól.

ma 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

"Vagyis nagyobb, mint 11,1."

Terhesen nem 11 a határ, hanem 8.

ma 16:05
 8/8 anonim ***** válasza:
86%
Valójában 7,8 a határ terhesen...
ma 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!