A reggeli terheléses cukorvizsgálathoz való glükózt este is bekeverhetem vagy csak reggel? Van valami jelentősége?
Figyelt kérdés
2022. okt. 18. 16:06
1/20 anonim válasza:
🙂
Reggel kell meginni, a vérvétel előtt közvetlenül.
2/20 anonim válasza:
Bocs, felénél elküldtem.
Szóval bekeverni bekeverheted, megromlani nem tzd.
3/20 anonim válasza:
Van ahol haragszanak érte, és/vagy meg sem csinálják a vizsgálatot ha bekeverve viszed. Rendelő válogatja. És nehogy megidd a vérvetel előtt. Első lépésként van egy 0 perces vérvétel, ahol a kiindulási értéket nézik. Illetve ha az kóros, akkor meg sem ihatod a löttyöt.
4/20 A kérdező kommentje:
Hétfőn voltam bent akkor mondták hogy bekeverhetem itthon ott pedig vesznek vért utána megkell inni az oké, csak gondoltam ha lehet akkor inkább este megcsinálnám :)
2022. okt. 18. 16:51
5/20 anonim válasza:
Ne keverd be, csak aznap reggel! Langyos vízben célszerű oldani, úgy kicsit könnyebb. Citromot nyomhatsz hozzá. Előző este nem lehet megcsinálni. Nekem mindkét gyereknél így kellett. (és mindkettőnél ki is jött a cukorbaj sajnos)
6/20 anonim válasza:
Előző este kell megcsinálni, mert langyos vízbe kell feloldani a cukrot, majd vissza kell hűteni. Citromos tilos beletenni
7/20 anonim válasza:
Nekem anno az asszisztens, aki a vért is levette, azt mondta, hogy előző este keverjem be és egy fél citrom levét is belefacsarhatom.
8/20 anonim válasza:
Lehet kórháza válogatja, de ahol nekem volt a cukorterhelés ott gyorsan meg kellett inni a löttyöt amit kaptunk mert hamar összeállt a glükóz benne.
9/20 anonim válasza:
Bocsánat a kérdésért, de ezt mikor kapja meg a kismama? Én a héten megyek beutalót kérni a terhelésre háziorvostól.
Úgy hittem, ezt majd reggel adják a vérvételen a kórházban, kikeverve, és csak meg kelljen innom.
Kétszer voltam cukorterhelésen még évekkel ezelőtt, de nem terhesség kapcsán, hanem egyszer a megyei kórházban, a meddőségiről irányítottak át oda, egyszer magánúton csináltattam synlabban (IR-es vagyok).
Kórháza válogatja, vagy terhes nők mindenhol előre megkapják a glükózt? De ha igen, kitől?
10/20 anonim válasza:
Jóhogy összeáll, ha előtte kevered bele és nem oldódik fel. Fizikát tanultatok? Előtte lévő este kell. Citromot tilos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!