A reggeli terheléses cukorvizsgálathoz való glükózt este is bekeverhetem vagy csak reggel? Van valami jelentősége?
Nálunk nem engedik bekeverni előre, hanem ott helyben csinálják, de nem oldják fel, hisz nincs idő rá. Összeállt cukrot iszol, kb kikanalazod a végét.
Ha normálisan feloldod, nem fog összeállni, jól be is tudod hűteni, szerintem jobban jársz.
Normálisan feloldani? Mármint? Elkell kevergetni szépen nem? Legalábbis én igy gondoltam :)
Nekem nem kellett beutalót kérnem mert a kiskönyv maga a beutaló azt mondtàk.. a glükózt pedig a gyógyszertárban tudod megvenni, legalábbis az államiba te viszed, a magánba pedig “jár”
Bocsi off leszek, de főleg annak szánom aki folyton azt mondja, hogy tilos citromot keverni glükózba.
Kimentem a táskámhoz és kivettem a terhes mappám és lefényképeztem a papírt amit a terhesgondozáson kaptam úgy 1 hete:
Teljes zavar. Nem szabad előző este bekeverni, csak a terhelés reggelén. Nem bögrécskében kell kavargatni... Fél literes vizespalackban, langyos vízben erősen rázva, fokozatosan belekanalazva a glükózt tökéletesen oldódik nagyokoskák. Már 2x megcsináltam, ez biztos. Mire odaérsz a vizsgálatra és bizonyos lesz hogy megihatod, addigra már nem lesz langyos az oldat. Citrom levét lehet bele csavarni.
Volt fentebb egy kérdés hogy ezt hol kapják a kismamák? Hát sehol. Meg kell venni gyógyszertárban a 75g glükózt, mondani kell hogy terheléshez kell. Ötszázpárforint.
Mi az, hogy nem szabad? Csak előző este szabad, vagy ha te vissza tudod hűteni pár órán belül, akkor keverhetes reggel, de gondolom nem langyosan szeretnéd az amúgy is gejl folyadékot meginni. Ezt pedig langyos vízbe kell elkeverni, különben a cukor nen fog megfelelően feloldódni.
Aki szerint nem lehet este, az mit gondol, a cukor kidiffundál az üvegből vagy mi? :D
Szóval este kell bekeverni, citrom nélkül és reggelig hűteni
Ha este kevered be, nem szaladnak ám ki belőle a glükóz molekulák, ugyanolyan lesz.
Szerintem sok helyen azért engedik, hogy csak ott keverd be, mert biztos előfordul olyan akinek ez is gondot okoz (elnézést kérek, de mást nem tudok elképzelni).
Legutóbb mikor glükózt voltam venni a terhelésemhez, akkor másik városban jártam épp ott mentem be a patikába. Megkérdezték, hogy oldva kérem vagy a szilárdat. Néztem is, hogy lehet oldva?? Mondták a patikában, hogy igen, ebben a városban inkább így szeretik vinni, nem kell vele kínlódni, sőt sok orvos is így irja ki. Arra kell vigyázni, hogy hűtőben legyen tartva fogyasztásig, mert ugye cukor oldat képes erjedni/romlani.
Hát el voltam alélva.
Rázással elég intenzíven lehet keverni, szóval úgy valószínűleg feloldódna, félig töltve a palackot vízzel.
De nálunk az sztk-s nénik keverik be. Pohárban, hideg vízzel, a vizsgálat előtt közvetlenül. Nem oldódik fel. Szóval ahány ház, annyi szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!