Van itt olyan, aki Debrecenbe (Oti) csináltatta a terheléses cukorvizsgálatot mostanában?
Mikor labor miatt felhívtam őket, hogy időpontot kérjek elég csúnyán elküldtek a búsba, hogy oda nem kell időpont, ne hívogassam őket feleslegesen, hanem tájékozódjak. Cukormérést gondolom ugyanott a 2.emeleten csinálják, akkor oda is csak beutaló kell? A védőnő sajnos nem tud segíteni, mert eddig Nyiregyházán dolgozott, és még nem tudja állítólag hogyan mennek a dolgok. Mielőtt megint lekiabálnak inkább teszek itt egy próbát, hátha volt ott valaki mostanában.
Köszi előre is a választ.
Sose kellett időpont, csak a beutaló. Éhgyomor, fekete üres tea (véletlenül se gyümölcs!), 100 %-os citromlé vagy citrom, nagy bögre. Legjobb a termobögre. Miután megittad, sétálni se szabad, mert az leviszi a cukrot és fals lesz az eredmény.
Az a jó az otiban, hogy külön van a terheseknek a vérétel és nagyon flottul megy a vizsgálat.
Köszönöm a válaszokat!
A teának milyen szerepe van? Csak mert nagyon nem szeretem, sose szoktam inni.
Az a szerepe, hogy az ízesítetlen fekete tea keserű, így valamit tompít a 75 gramm glükózból érzetre (ami mennyiségre annyi, mintha 4 púpozott evőkanállal kevernél be). Erre van a 100 % citrom is.
De ihatod vízzel is, de akkor is meleget vigyél, mert soha nem fog hideg vízben feloldódni és az időnek szerepe van a vizsgálatnál. Kb. 5-10 percen belül le kell húzni, onnan indul a 2 óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!