Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukorvizsgálat...

Terheléses cukorvizsgálat időpontja?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nincs fogadott orvosom, így felhívni nem tudok senkit ez ügyben. Első terhesség, tehát rutinom nincs e téren sem. Elutazunk a 24. héten külföldre, és nem is jövünk haza pár hétig. Arra gondoltam, hogy a 23. hét utolsó napján elmennék a terheléses cukorvizsgálatra. (Pont aznap utazunk el, amikor elkezdeném a 24. hetet.) Csak nem gáz, hogy 1 nappal korábban megyek, nem? Még értékelhető úgy is az eredmény? Nyugtassatok meg kérlek, hogy nem ezen az 1 napon fog múlni egy esetleges álnegatív eredmény.
2021. júl. 30. 08:46
A kérdező szavazást indított:
Nem okoz gondot, ha a 23. hét utolsó napján csinálják.
Inkább akkor a 28. hét jobb lenne.
16 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha cukros vagy, akkor azt akár egy mai vizsgálat is kimutatja. Teljesen mindegy mikor mész, de jobb lenne hamarabb tudni szerintem, ha baj van.
2021. júl. 30. 08:48
 2/7 anonim ***** válasza:
71%
Nekem pont tegnap mondta az orvosom, hogy a 24-28 héten valamikor kell megcsinalni. Eszerint mindkettő jó lehet, de én is inkább a 23. utolsó napját mondanám, ha esetleg eltérés van akkor derüljön ki mihamarabb.
2021. júl. 30. 08:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is így gondolom, hogy talán jobb nem érlelgetni még 3 hétig a dolgot, ha ne adj isten van valami gond.
2021. júl. 30. 08:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha 23+6. napon jó az eredményed, abból nem lesz teljesen siralmas gdm 1 hét múlva. Ha A 28. hétig nem jöttök vissza, inkább megcsinálnám előtte. Ha gond van, akkor már látszani fog ott is.
2021. júl. 30. 10:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt az ajánlást, mi szerint a vizsgálatot megelőző 3 napban korlátozás nélkül kell szénhidrátot fogyasztani, de legalább napi 150 grammot, mennyire célszerű betartani vajon?
2021. júl. 30. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha hajlamos vagy a gdmre akkor hamarabb is kijön, nekem kórtörténet miatt 18. héten volt a teszt, be is igazolódott szóval ez nem gond.

A szénhidrátfogyasztást bizony tartsd be előtte lévő napokon hogy hozzászokjon a szervezeted (sokkal kevesebb az a 150 mint hangzik :)).

Ha rossz értéked lesz, mindenképp mihamarabb érdemes elkezdeni a diétát, illetve szakembert is felkeresni amint hazajöttök.

2021. júl. 30. 15:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy van rá hajlamom. Viszont a napi szénhidrátfogyasztásom meg sem közelíti a 150 grammot, amennyiben az nettó szénhidrátot jelent. Pedig mióta terhes vagyok nagyon elengedtem magam. Sok gyümölcsöt is eszek, és az édesburgonya is napi vendég. Megnéztem a kalóriabázisban egy napi kajámat, és így kb a fele szénhidrát mennyiséget tudom hozni. Majd tartok max valami sütis hétvégét :D
2021. júl. 30. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!