Csináltak egy terheléses cukorvizsgálatot,120 percre 8 lett. 60 percre 6 0. percben 5,1, idegesség miatt felmehetett eddig?
Elég ideges voltam előző este, az orvosom akkor állapította meg a terhességem, csak azt hajtotta mennyire problémás vagyok és nem jókor jött a baba. Leginkább a családi anamnézis miatt, de vannak egyéb bajaim is.
Na aztán én ezen éjjel kattogtam, este 9 kor ettem, mert maszekon voltunk fél 7-kor került rám a sor, este még ettem egy szendvicset, mert előtte nem igazán tudtam, hányinger miatt...
Aztán másnap 9 körül elkezdődött a vizsgálat. Minden alkalommal 5 perccel előbb vették le a vért. De ez nem számít gondolom.
Nos az a kérdés, hogy mennyire hiteles most ez így nekem?
A doki 2 nap múlva fogad, addig is érdeklődöm.
Egyébként ilyenkor mit tesznek?
Hany hetes vagy?
120 perces értéknek 7,8 a határ. Afölött terhességi diabétesz. Diabetologust kell keresni. Javasolnak dietat, ha nem elég akkor adnak inzulint.
Igen.. Én is észrevettem hogy nem jól írtam le.
Szóval!
0.percben 5,1 volt,60.percben 6 volt, 120.percben 8 volt.
8 hetes voltam amikor levették a vért.
Én úgy gondolom, hogy lehet ez már előtte is fennállt? Nem terhességi cukorbetegség szerintem,de nem tudom biztosra.
Akkor viszont vissza se áll majd... Családomban apai ágról mindenki cukros, anyám meg most lett az 50 évesen.
Szüleim szerzett, 2-es típusú diabéteszesek.
Nos már csak az aggaszt, hogy a babának ez bajt okozott az elmúlt hetekben, még jó, hogy a dokim körültekintő.
Több gond is van.
Terheléses cukrot nem kezdenek 9kor. Reggel max fél8ig le szokták venni az éhgyomrit.
Aztán nem kellett volna enni előtte este 9kor.
Az pedig semmiképpen nem jó, hogy a 120 perces érték magasabb. Cukorral terheltek?
Amúgy szerintem a dokid egy barom. Hogy lehet lebacni egy terhes nőt, hogy rosszkor jön a baba? Normális?
Hát ez az, ezen idegeskedtem én is előtte éjjel...ez az egész nem jó így.
Én voltam a hibás, mert amint odaadta a beutalót felmentem és levetettem a vért, nekem ott nem mondták, hogy nem lehet már le enni, vagy nem jó ötlet ilyen későn.
De amúgy majdnem 1 óra volt, hogy végeztem. Már nem emlékszem pontosan. Fél 1 körül..
Aztán az éves.. A dokinak mondani kellene, hogy ne egyek előtte én nem tudtam, naivan azt hittem éjfél előtt nem probléma.
Bezzeg azért lecseszett, hogy vizet ittam a vérvétel előtt. Hát 14 ampulla vért nehezen vesznek le folyadék nélkül. (igen 14)
Ebben nem volt benne a cukorra levett 60. És 120. perces vér.
venni*
Evés
Telefonom behelyettesített és nem vettem észre.
Lehet befolyásolták ezek a dolgok az eredményt?
Most honnan tudjam mennyi lenne, ha nem így járunk el? Gondolom újra már nem néznek meg.
Az idegesség semmit nem befolyásol.
Nem értem
Fél7 vagy 9-kor kezdődött??
Én magam még ettem fél9 kor este, mert reggelig nem birtam volna ( 5 után akkor jutottam haza és ételhez)
6:35-kor vették le az éhgyomrit,megittam a cukros löttyöt, csak 120perces mérésem volt.
Megkerestem
4,7 volt az indulóm
5,5 a 120 percesem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!