Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Minden oké lesz a babával egy...

Minden oké lesz a babával egy szivárvány baba utáni terhességgel?

Figyelt kérdés

Para mami lettem így siker sztorik és akár nem siker sztorik is érdekelnek.

Volt egy várandósságom ami sajnos a 16. hétig tartott... egy kisfiú babám van fent a mennyben.. rá 2 hónapra megfogant a kislányom. Most 11 hónapos és újra várandós vagyok. Azt hittem, hogy egy egészséges gyermek után eltűnik a félelmem, de nem így lett.

Amíg nem jutok el csütörtökön orvoshoz addig szívesen olvasnám a történeteiteket hogy zajlottak a vetélés utáni terhességetek.

Sajnos nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy újra hallom a mondatot, hogy a babám nem él már...

dec. 16. 12:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hivatalosan egy vetélésem volt (amit nem lát orvos, olyan hamar megy el, az ugye nem számít), a 12. héten lett vége. Pont amikor már kezdtem elhinni, hogy végre anya leszek. Fél évvel később terhes lettem, de csak a 8. héten mentem orvoshoz és nagyon sokáig nem mertem beleélni magam, hogy babánk lesz. Ahogy anyám mondta: hiányzott nálam az a terhes mosoly. A terhesség teljesen problémamentes volt, minimális kellemetlenségekkel, tényleg mint egy álom. A baba időre és egészségesen született (jó, a szülés nem volt kellemes ;)). A következőnél már kevésbé aggódtam, pedig ő bonyolította egy kicsit a történetet. A bonyolítást leszámítva az is problémamentes terhesség és szülés volt.
dec. 16. 15:32
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem szerencsére nem volt vetélésem, csak két terhességemmel véreztem a 12. hétig ismeretlen okból. A szülés napjáig azt éreztem, hogy csak szülessen meg egészségesen, és ha egyszer a karomban lesz, akkor utána vigyázok rá, ahogy csak tudok. Nekem terhesnek lenni egy kiszolgáltatott állapot volt. Nem látom a babám, nem tudom ellenőrizni, hogy jól van - e, csak hónapokon keresztül reménykedni, hogy a következő ultrahangon is azt hallom, hogy itt is van a szívhang. Nem hiszem, hogy ez paramamiság. Három gyerekem van, szerintem nyugis szülő vagyok, de nekem stresszes volt terhesnek lenni. A te babáddal valószínűleg minden rendben lesz, megnyugodni ilyen tapasztalatokkal úgysem fogsz tudni, arra gondolj, hogy minden héttel jobbak az esélyeitek. Többet úgysem tehetsz. Fel a fejjel! :)
dec. 16. 15:59
 13/14 anonim ***** válasza:
Az egyik kolléganőm szülés előtt 1 hónnappal vesztette el a magzatot. Hónapokig pszichiáterhez kellett járnia, annyira kikészült. Viszont ha megmaradt volna a lánya, akkor a fia - akiért egyébként annyira odavan - meg sem fogant volna. Sok olyan embert ismerek, aki csak azért él, mert a nagytesó halott. Gombos Edina is közéjük tartozik példának okáért. Nem szabad belebetegni egy vetélésbe, ha utána még lehet másik gyerek. Legfeljebb normális orvost kell választani, jobban odafigyelni.
dec. 16. 17:42
 14/14 anonim ***** válasza:
13: Utólag! én is azzal vigasztaltam magam, hogy ha nem vetélek akkor el, nem lehetne velünk a fiunk. De a vetéléskor ezt még nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy lesz-e, lehet-e következő terhesség. Különösen, ha valaki már régóta próbált teherbe esni vagy már nem fiatal. Engem akkor egy dolog vigasztalt: valószínűleg nem tettem semmi olyat, ami miatt elvetéltem és oka volt annak, hogy nem akart megszületni. (11)
dec. 16. 23:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!