Minden oké lesz a babával egy szivárvány baba utáni terhességgel?
Para mami lettem így siker sztorik és akár nem siker sztorik is érdekelnek.
Volt egy várandósságom ami sajnos a 16. hétig tartott... egy kisfiú babám van fent a mennyben.. rá 2 hónapra megfogant a kislányom. Most 11 hónapos és újra várandós vagyok. Azt hittem, hogy egy egészséges gyermek után eltűnik a félelmem, de nem így lett.
Amíg nem jutok el csütörtökön orvoshoz addig szívesen olvasnám a történeteiteket hogy zajlottak a vetélés utáni terhességetek.
Sajnos nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy újra hallom a mondatot, hogy a babám nem él már...
Nem értelek. Paramami lettél, oké, de az agyadat csak nem vették ki.
Te is nagyon jól tudod, hogy millió egeszséges gyerek születik vetélés után, neked is született egy azóta.
Akkor mire vagy kíváncsi, nem értem. Van, akinek jól zajlik, van, akinek nem. Nem befolyásolja a te terhességed, hogy az enyém hogy zajlott vetélés után.
Szia!
Volt egy makk egészséges, problémamentes terhességből született 3éves lányunk, mikor úgy döntöttünk jöhet a tesó.
1 év volt mire megfogant. 8héten vesztettük el. (a semmiből jött a vérzés). Fel sem merült bennünk hogy ez előfordulhat egyáltalán velünk. 3 hónap volt kb hogy lelkileg feldolgozzam.
Majd fél évig próbálkoztunk még, de nem sikerült. Akkor úgy voltunk vele hogy elengedjük....
Nem vitaminozok, meg tea meg a fene se tudja mit szedtem már be.
Csak éltünk, aztán lesz ami lesz.
4 hónapra rá egyszer csak azon kaptam magam hogy nekem már 4napja késik.
Lett 2 szép pozi tesztem. Vártunk.
7 hetesen voltam uh-n
A doki gratulált (minden terhességemet ő kisérte) minden rendben van, ikreket várok.
Nem vok egy paramami, de nem volt stressz mentes terhesség.
Féltem!
Tudtam hogy ikreknél mégnagyobb a vetélés aránya.
Féltem hogy elveszítjük az egyiküket, vagy mindkettőt.
Nem mondom hogy minden napomat ez tette ki, de azért végig ott motoszkált bennem.
A kicsik szintén problémamentes terhességből (még csak hányni sem hánytam, jöttem mentem) születtek picit korábban 35 hétre. Erre készültünk is, mert igen apró vok és hát szűkös lehetett már a hely.
Mind a ketten egészséges 5 évesek már.
Akinek volt már vetélése, azt gondolom nem tudja elengedni ezt a félelmét teljesen.
De nem is kell. Ez is olyan dolog ami azzá tesz téged aki vagy.
2015-ben egészséges fiam született
2020-ban a terhesség 36 hetén meghalt a babám, halva szültem meg. Most is fáj erről beszélnem, így nem részletezem.
2022-ben egészséges lányom született. Minden nap izgultam, fogdostam a hasam, hogy rúg e, mocorog -e. Magas vérnyomás miatt a 36 héten befektettek a kórházba. Szerintem idegi alapon volt magas, izgultam. A 38 héten indították meg a szülést, de nem bántam, nagyon féltem egész terhesség alatt.
Első terhességem a 21. héten ért véget. Ikreket vetéltem el. Méhnyak elégtelenség volt az oka.
Másodiknál nagyon problémás volt minden, már az első trimesztertől. Mire az rendeződött, addigra teljesen függetlenül az előző problémától újra kitölcséresedett, és megrövidült a méhnyak. Akkor 18 hetesek voltunk. Sürgősségi műtéttel, és 4 hónap fejjel lefelé fekvéssel hál' Istennek sikerült megmenteni a kislányomat; még csak koraszülött sem lett.
Harmadik terhességem már egy megelőző cerclage-zsal indult, már előre meg volt erősítve a méhszáj. Végre volt egy problémamentes terhességem -persze a para az előzmények miatt végig, és kiírthatatlanul bennem volt-; azonban a kisfiam légzése pár órával a születése után problémássá vált, és át kellett vinni a NIC-re. Onnantól napokig csak romlott az állapota, lélegeztető gépre is kellett rakni. Az első hete kritikus volt. Tüdőgyulladással született. Állítólag méhen belüli fertőzés miatt, melynek semmi előjele nem volt...
Szerencsére semmi maradandó nem lett. Ma már egy okos, érdeklődő, jó humorú, kedves ovis kisfiú, akit mindenki nagyon szeret.
Szóval bármikor, bármi lehet sajnos. Mi már 3.-at nem is vállalunk leginkább ezek miatt. Én már félek a terhességtől...
A már megszületett gyermekednek,kérlek, soha ne mondd ezt,hogy ő szivárvány baba! Szörnyű megbélyegző!
Ő egy külön ember,nincs köze az eltávozott babához!
10.heten állt le a babam szíve, missed ab lett a vége..
Ez történt márciusban, augusztusban már pozitív volt újra a teszten.
Nem rohantam dokihoz, csak a 8. Héten mentem, megőriztem a józan eszemet .
Persze izgultam, meg minden de nem paraztam rá, mert annál rosszabb lett volna.
Probléma mentes terhességem volt, és 1 óra alatt megszultem, a fiam mára már 3 éves egészséges nagyfiú
És igen, a fiam és az a baba aki elment nem egyek.
Soha nem mondom azt, hogy szivárvány babám született
Az elment babám valószínűleg nem volt egészséges, így nem maradt
Semmiféle misztikumot nem kell belegondolni abba, hogy utána terhes maradtam a fiammal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!