Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor a legideálisabb elmondan...

Mikor a legideálisabb elmondani egy gyermeknek (4 éves), hogy kistesoja lesz, már nagyon várja?

Figyelt kérdés
ma 14:33
 1/10 anonim ***** válasza:
66%
A miénk 5 éves közölte 4 évesen, hogy nem akar 😅
ma 14:50
 2/10 anonim ***** válasza:
69%

Én az első genetikait mindenképp megvárnám, ha nem vagy nagyon rosszul az első trimeszterben.

Az enyém már 3 éves kora óta nyugtat, de nem lesz.

ma 14:54
 3/10 anonim ***** válasza:
67%

Én magamat ismerve nem bírnám magamban tartani ezt a gyerekem előtt semeddig. :D ez valaki szerint jó, valaki szerint vakmeroseg, de az első terhességemet is hamar megtudta kb mindenki. Nem titkoltam senki elől, mert bíztam benne, hogy nem lesz baj. Szerencsére nem is lett. Mondjuk azért se paraztam szerintem annyira, mert nekem ezen a téren könnyen mentek a dolgok, a teherbeesés is elsőre.

A második babát nem pont a gyerekem előtt tartanám titokban hetekig. De ezt mindenki maga érzi.

ma 14:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nekünk a 2 gyerek közt volt egy vetélés is és a 3. terhességem is hónapokig tartó vérzéssel és teljes bizonytalansággal indult, mi csak akkor mondtuk el, amikor már túl voltunk a 12. héten. Akkor megmutattuk neki az ultrahangos fotón, hogy ő lesz a kistestvére. 3 éves volt.
ma 15:03
 5/10 anonim ***** válasza:
81%

Én annyit csináltam, mivel évek óta nyaggat, hogy mikor terhes lettem, és piszkált a maga cuki módján, mondtam, hogy képzelje, lehet már most van baba a pocakban. De majd a doktorbácsi megmondja...pár napra rá tudtam, hogy nem lesz baba, nem voltak jók a tesztek...7.hétig húztam. Fiam kérdezett én mondtam a doktorbácsi nem látott babát, sajnos nincs.

Azóta újra terhes vagyok már 24 hetes, itt is finoman így mondogattam, hogy megyek az orvoshoz és majd megmondja... aztán mutattam neki a képet, naponta kérdezte mekkora a baba :) Én vacakul is voltam, és mivel 7 éves azért már megérti, hogy miért nem működök úgy ahogy eddig :)

Ha nem tudod magadban tartani ez így szerintem praktikus és húzhatod akár az első genetikáig is míg mondod neki, hogy na a doki azt mondta lesz baba :)

ma 17:06
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

12. hét után.

Ismerősöm 3 évesnek elmondta hamarabb (szívhang után), 11.héten mégis vetélés lett a vége. Nagyon megviselte a 3 évest, hogy "nem lesz mégse kistesó".

Felnőtteknek nem mondjuk el, hogy ne kelljen magyarázkodni, ha mégis vetélés lesz, mert az milyen rossz érzés, de egy gyereket meg kiteszünk egy ilyen traumának?

Nyilván 12.hét után is történhet bármi, de sokkal-sokkal kisebb az esélye.

ma 18:05
 7/10 anonim ***** válasza:
#4! Ezzel csak óvatosan. Barátnőm nagyobbik fia csak utólag vallotta be, hogy hónapokig attól rettegett, hogy velük fog lakni egy dinoszaurusz🤣
ma 18:21
 8/10 anonim ***** válasza:
70%

Akkor mondtuk el, amikor meglett a prena teszt eredménye (13.hét). A nagyszülők tudták, de kértük, hogy ne mondják még el senkinek, a gyereknek se. Tartották is magukat ehez.

Egyrészt ha beharangozzuk neki és vetélés lesz azt elmagyarazáni nem tudtam volna neki normálisan, miért nem lesz mégsem testvére. Vagy ha beteg és nem tartjuk meg. Plusz amikor elmondtuk ő mindenkinek elmondta az oviban, hogy nagytestvér lesz, amikor mentem érte a dadus azzal fogadott, hogy gratulált a babához🤷🏼‍♀️. Nem akartam volna magyarázkodni nekik sem vetélésnél, sem beteg magzatnál, hogy na mért nem lesz mégsem (főleg, hogy elég megosztó téma, ha valaki nem vállalja a beteg babát).

ma 18:27
 9/10 anonim ***** válasza:
57%
Később is lehet baj. Rokonnál 7 hónaposan halt meg a hasában a baba. A legmorbidabb az volt, hogy az akkor 6 éves meglévő kislányuktól tudtuk meg, mikor átjött a a nála kicsit idősebb húgomhoz játszani. Úgy mesélte, hogy ő ennek örül, mert nem is akart kistesót...😐
ma 18:53
 10/10 anonim ***** válasza:
A kisgyerekek a témában furcsák egyébként. Nem mindegyik fogja fel a veszteséget sem. Az én fiam is várja évek óta, de pl simán azt mondja jöjjön ki most, mire mondom, akkor meghalna. Neki nem baj majd lesz másik 🤔😑 7éves. Máskor meg futunk a busz után és elkiáltja magát, hogy jaja a baba anya fogjad, nehogy kiessen. 🙉 Kicsik még az biztos. Szerintem erre nincs jó időpont. Baj meg még a szülés napján is lehet.
ma 19:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!