Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem kívánt terhességből kinek...

Nem kívánt terhességből kinek született gyereke? Megbántátok hogy megszültétek?

Figyelt kérdés

Nem szeretnék abortuszt,nagyon ugy néz ki terhes vagyok. Kedden megyek dokihoz. Akkor kiderül. Voltak pozitív és negatív teszteim is.

Nem tudom hogy fogom felnevelni,gondoltam rá hogy örökbeadom olvastam szervezetekről. De mit fognak gondolni rolam. A párom nem akar gyereket nevelni. Én 22 ő 25 éves

dec. 14. 22:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
66%
Én. Igen
dec. 14. 22:31
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

Én mindig szerettem volna gyereket, az apuka gondolta meg magát (vagy hazudott már a kezdetektől fogva).

Lényeg, hogy 10 hetes terhes terhesen maradtam egyedül, most 2 éves a fiam. Imádom :) Sosem bántam meg, de nyilván ez kicsit más helyzet, mintha engem is derült égből villámcsapásként ért volna a terhesség ténye.

dec. 14. 22:48
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
A te konkrét helyzetedben én az abortuszt választanám, vagy ha ez ellentétes az elveiddel, akkor örökbeadás. De túl jól nem tudsz kijönni belőle, hacsak nem nagyon gazdag a családod, és tűkön ülve várják az aktív rokonok, hogy jöhessenek segíteni. Ellenkező esetben kőkemény szívás.
dec. 14. 22:51
 4/11 anonim ***** válasza:
59%

Ne érdekeljen, ki mit gondol. Az a fontos, te hogyan érzel.

Alapvetően én nem támogatom az abortuszt, kivéve, ha valami olyan betegsége lenne a gyereknek ami nem élet...De alapvetően, ha már megfogant, nekem egy élőröl van szó, gondold át, te ezt a témát hogyan látod?

A megtartásról is azt gondolom, rajtad múlik, de van 9 hónapod tisztázni magadban, hogy örökbe adod-e vagy sem.

Valóban fiatalok vagytok még a pároddal (bár annyira mégsem, csak manapság szokás később szülni) és jár némi lemondással és logisztikával egy baba, de szerintem minden megoldható. Az anyagi része húzós lehet, ha esetleg még nem dolgoztok, kelleni fog a "nagyszülők" támogatása.

dec. 14. 23:43
 5/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem bántam meg, hogy megszületett.:)

Abszolút nem volt még tervben nálunk a baba, “élni” szerettem volna még - ami mint kiderült gyerekkel még nagyobb kaland. Csak egy általános nőgyógyászati vizsgálatra volt időpontom, mikor megtörtént a terhesség megállapítás. Akkor úgy jöttem el az orvostól, hogy szeretnénk még átgondolni megtartjuk e a babát. A párom, aki azóta már a férjem azt mondta mindenben támogat, ezt nekem kell eldöntenem mit szeretnék. Volt egy pár álmatlan éjszakám miatta, vagyis leginkább az volt nehéz hogy megszokjam a gondolatát annak, hogy egy kicsi élet növekszik bennem.

Nyilván mellette és ellene is tudtam érveket felsorakoztatni, de végül győzött a tény, hogy szerelem babánk van és dolga van a világban azért szeretne jönni.

Szerintem az örökbeadás egy szép gondolat, de nem olyan egyszerű, mint hangzik…7 hetes terhes voltam mikor egy reggel pecsételő vérzés volt. Rohantam a sürgősségire, mint kiderült ok nélkül, viszont akkor jöttem rá, a nagy pánikot után, hogy akármennyire is nem szerettük volna még fontos lett számomra a babám.

Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mi már jegyesek voltunk, és a babánk pont az esküvőnk előtt fogant. Holnap lesz 1 éves.😊 én 23 voltam, a férjem 27

Viszont kérdező rajtad kívül ezt senki nem tudja eldönteni. Nagyon rossz örlődni emiatt én tudom, viszont csak te érzed számodra mi a helyes és te tudod kész vagy e egy ekkora marhanagy feladatra, esetleg képes leszel e örökbeadni a babádat.

dec. 15. 06:06
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

“ jár némi lemondással és logisztikával egy baba,”

Némi? Rohadt sok lemondással jár.

dec. 15. 06:31
 7/11 anonim ***** válasza:
61%
4es, lehet meglep de nem a nagyszülőknek, és a nagyszülők pénzére szül az ember...
dec. 15. 06:48
 8/11 anonim ***** válasza:
53%
Ha nem akartam volna, nem szülöm meg, hanem abortuszra mentem volna. Sosem tenném ki magamat annak, hogy kihordjam, aztán lemondjak róla. Tiszteletem, aki képes rá, én nem lennék rá képes.
dec. 15. 08:02
 9/11 anonim ***** válasza:
78%

"jár némi lemondással és logisztikával egy baba"

Hát ez azért szerintem is enyhén van megfogalmazva. Mondom úgy, hogy van két tervezett gyerekem.

De mi már úgy vállaltuk őket 30 évesen hogy volt végzettségünk, munkánk, saját ingatlanunk, megtakarításunk. És azt is külföldön szedtük össze, itthon alberletben tuti nem ment volna.

Nem tudom, hogy a francba szedtem volna össze bármit az életben, ha 22 évesen már gyerekem lett volna. Én meg nen akartam bizonytlanságban élni.

dec. 15. 08:16
 10/11 anonim ***** válasza:
64%
Egyik legjobb barátnőmnek 21 évesen lett gyereke. Párjával épp szétmentek akkor, nagyszülői segítség volt, közben lerakta a diplomát. Aztán ment a gyerek bölcsibe is, ő dolgozni. Volt több kapcsolata, vagy 10 évig férjnél volt, majd elvált, most nemrég újraházasodott, de elég fura félig távkapcsolatuk van (szerintem persze, ízlések és pofonok). Nagyon szeretett volna még gyereke(ke)t, de több nem jött össze, orvoshoz meg nem volt hajlandó menni. A gyerek apukája is korán meghalt egy balesetben (úgy 2 éves korától jutott eszébe, hogy mégis kapcsolatot akar a fiával), és aztán a nagyszülők is, így most ketten vannak. Nem tudom, ha nincs a gyerek, akkor másképp alakul-e az élete. Igazából szerintem akkor sem lenne egy karrierista, hanem azaz álmodozó típus, aki mindig megmentendő férfiakat választ és olyan munkahelyeket, ahol másoknak segít. Biztos nem volt egy ideális család sosem, de nagyon büszke a fiára, aki most egyetemre jár meg valami gyakornoki helyen dolgozik.
dec. 15. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!