Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kaphatnék egy kis segítséget? ...

Kaphatnék egy kis segítséget? Mennyire lehet nagy a probléma? Az orvos nem igazán avat be a részletekbe.

Figyelt kérdés
Betöltött 25 hetes terhesen bekerültem a kórházba vérzés miatt, megrövidült méhnyakat láttak (23 mm) hétfői napon. A vérzés kedd délutánra teljesen megszűnt, pénteken a következő ultrahangon már a méhnyak 33 mm volt, viszont tágabb méhnyakcsatorna látszódott.

dec. 13. 13:25
 1/4 anonim ***** válasza:
86%
Ennyi alapján nagyon nehéz bármit is mondani. Ez lehet az extrém koraszüléstől a túlhordásig bármi. Csak az orvossal kéne egyeztetni a te állapotodról.
dec. 13. 14:10
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Olyan nincs, hogy nem avat be a részletekbe. Jogod van az egészségügyi állapotod ismeretéhez. Legyél rámenősebb, ne hagyd magad lerázni! Ha kell, beszélj a betegjogi képviselővel.

Mi innen nem tudunk okosat mondani, ahogy írtuk már az előző kérdésednél is.

dec. 13. 14:34
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

A leírásod alapján a következő fontos dolgokat érdemes figyelembe venni:

1. 23 mm-es méhnyakhossz: Ez a terhesség ezen szakaszában a rövidült méhnyak kategóriába tartozik, ami nagyobb kockázatot jelenthet koraszülés szempontjából.

33 mm-re való növekedés: Ez jó hír, mert azt jelzi, hogy a helyzet javult, és a méhnyak stabilabb lett, valószínűleg a pihenés, esetleg gyógyszeres kezelés hatására.

2. Tágabb méhnyakcsatorna: Ez utalhat arra, hogy a méhnyak nem zárt teljesen szorosan, ami szintén kockázati tényező lehet. Az ilyen állapotban fontos az alapos orvosi ellenőrzés, hogy megelőzzék a koraszülést.

3. A vérzés megszűnése szintén pozitív jel. Az okát nehéz pontosan megállapítani, de a legfontosabb, hogy az orvosok ezt figyelemmel kísérik.

4. Mit tehetsz te?

Pihenés: Kerüld a fizikai megerőltetést, beleértve az emelést és a hosszabb állást. Az ágyban fekvés lehet, hogy javasolt, ha az orvos utasította.

Gyógyszeres kezelés: Az orvos valószínűleg előírta a megfelelő gyógyszereket, például magnéziumot vagy progeszteron-támogatást.

Rendszeres kontroll: Ultrahangos méhnyakmérés és további vizsgálatok valószínűleg részei lesznek az ellátásodnak.

5. Fontos, hogy az orvosoddal beszélj, és kérd, hogy pontosabban magyarázza el a helyzetet. Mivel még mindig kórházban vagy, az azt jelzi, hogy az orvosok óvatosak, és igyekeznek biztosítani a terhesség megfelelő gondozását, különösen a koraszülés megelőzése érdekében.

A korábbi rövidülés és a tágabb méhnyakcsatorna miatt szoros megfigyelés alatt tartanak, hogy időben észrevegyék, ha a helyzet rosszabbodik.

Ez különösen fontos, mivel a 25. hét környékén a baba még koraszülött, és a méhnyak további változásai veszélyt jelenthetnek.

A kórházi környezetben gyorsan tudnak reagálni, ha bármilyen komplikáció lépne fel, például újabb vérzés, fájások vagy a méhnyak további nyílása.

Gyakori ultrahangos vizsgálatokkal ellenőrzik a méhnyak hosszát és a baba állapotát.

Folyamatosan figyelik, hogy van-e méhösszehúzódás, vagy egyéb olyan tünet, amely a szülés közeledtére utalna.

dec. 13. 14:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül jelent mindig gondot a rövidebb méhnyak, van akinek alapból ilyen. Nekem a 26+6. Héten volt 16mm és mellette enyhén fel volt puhulva a méhszájam. Magnéziumot kellett szedjek és progeszteron kúpot illetve csak feküdnöm szabadott semmi mást, bent is akartak fogni a kórházba de én 3 napnál többet nem maradtam. Itthon szedtem a gyógyszereket és pihentem, persze minden vizsgálatnál utána hallgattam hogy mennyire rosszat teszek ezzel hogy nem vagyok állandó megfigyelés alatt és folyamatosan riogattak, hogy bármelyik percben megszülhetek (persze valamilyen szinten jogosan gondolták mert minden vizsgálatnál egyre rosszabb volt a helyzetem) de mivel egyébként minden más rendben volt így én nem idegesítettem magam a szövegeiken és milyen jól is tettem, most vagyunk 39+1 hetesek és még mindig egyben. Nem azt mondom, hogy nem kell az orvosokra hallgatni hisz ők a szakemberek, de szerintem túl sokszor tulajdonítanak olyan dolgoknak jelentőséget és túl is reagálják ami csak egy plusz stresszt tesz a kismamákba, és mint köztudott fontos hogy nyugodt légy mert az is kihatással van mindenre. Szóval tuti, ha bővebb infót kérsz akkor csak elkeserítő dolgokat fogsz hallani de te csak maradj nyugodt és tudd hogy nem lesz semmi bajotok, főleg hogy írtad is kevesebb mint egy hét alatt javult, ha nem terheled magad és mellette még esetleg gyógyszert is szedsz akkor semmi aggódni valód nincs:)
dec. 14. 02:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!