Harmadik baba lenne, kis korkülönbség, nem is állunk jól, elvetetnéd, megtartanád? Mit gondolnál?
Bővebben. 30 évesek vagyunk a férjemmel. A nagyobb gyerek 3,5 a kicsi 1 éves, én vagyok itthon velük, a férjem rengeteget melózik. Hitelek, tartozások vannak a nyakunkon.Nem éhezünk tőle, de nem állunk jól, nincs megtakarításunk, így ha pl.tönkremegy az autó (mint most is) akkor nincs mihez nyúlnunk. A lakáshitelünk az egekben, autóhitelünk is van. Eddig tudtuk fizetni de én baromi bizonytalannak érzem a helyzetünket.
Jövőév szeptemberében mennék vissza dolgozni, sokkal nem járunk jobban mivel a fizetésem nem sokkal több, mint a gyedem, de azért valamivel előrébb lennénk.
A lényeg, rutin orvosi vizsgálaton voltam, amikor is kiderült hogy babát várok. 10+1 vagyok ma. Hozzátenném,hogy spirálom van de el van csúszva állítólag az orvos szerint. Szülés után tetettem fel, a hibarátája kb.1%-os a doki szerint.
Nem volt semmi tünetem, álmosabb voltam, de a lányom ezerrel fogzik, így alig alszok, ezért annak tudtam be.Nem émelygek, nem hányok, mellem se érzékeny. Szóval fogalmam sem volt róla.
Tehát a lényeg most még el lehetne vetetni, de már olyan nagy, borzasztóan fáj a szívem érte, minden porcikámban azt érzem,hogy nem szabad így dönteni.
Az eszem mégis azt diktálja. Segítségünk, rokonságunk nincsen.
Most őszintén egy kívülálló mit gondolna ha mi ebben a helyzetben harmadik gyereket vállalnánk? Azt hogy felelőtlen idióták vagyunk.
Hugomék garzonban laknak most "már" 5-en. Csak a férj dolgozik.
Gyerekek: 4,5éves - 2éves - 3 hónapos
Autójuk egy Punto. A helyet úgy oldották meg, hogy a legnagyobb ül elöl az ülésben a hugom meg hátul, így elfér a 3 ülés.
Adósságuk az egekben. A 3. gyerek váratlanul érte őket, mert olyankor lett terhes amikor elvileg nem lehetett volna, de magtartották. ja és hozzátartozik, hogy a hugom még csak 26 éves...szinte még nem is dolgozott.
Én azt mondom, hogy a férjeddel beszéld meg, hogy szerintetek birjátok-e vállalni vagy sem?!
Amit viszont eddig lekövetkeztettem az az, hogy fájó szívvel ugyan de elvetetnéd.
ismerem ezt az érzést... de nálam az abortusz nem alternatíva. mi akartunk 3.at, de nem olyan hamar, ahogy sorban jöttek a gyerekek. a nagy most 4,5 éves, a középső 3, a kicsi 13 hós.
nagyon nehéz volt a terhesség vele, mert nem akartam. nem tudtam az érzés ellen tenni, egyszerűen nem akartam. szülés után beleszerettem, férjem féltékeny is lett. az első 2 lány, a 3. fiú. nagyon jó baba, tényleg mintagyerek.
a 3. gyerekkel 20.000 ft-tal több pénzem van, mintha csak kettő lenne. Nem a pénz volt a lényeg, h azért szüljem meg, hanem csak leírom, ha ilyen anyagi helyzetben vagytok, h több is lenne.
anyagilag egyébként mi sem vagyunk eleresztve, gyesen vagyok + csp, férjem mikor mennyit kap, most 87.000-et kapott, de ebből törlesztjük a jogsi árát ismerősnek. (nekem nincs jogsim) Mondjuk olyan 140.000 bejön minden hónapban.
kocsink nekünk nincs, kölcsön szoktunk kérni egy suzuki swift-et, és BEFÉR a 3 gyerekülés. bevásárolni 3 gyerekkel járok, 2 oldalt fogják a babakocsit, ki sem lehet rángatni a kezükből. de van testvérkocsi is, ha a középsőd nem akar gyalogolni. a nagy oviba jár már?
jól gondold át, ha van mit meggondolnod... nem áll meg az élet 3 gyerekkel. sem.
én 7 hós terhesen államvizsgáztam vele summa cum laude. plusz jelenleg 2 iskolába vagyok beiratkozva és még mellette tanítok is heti 1 napot. nem sok, de kikapcsolódom.
írhatsz privit, ha akarsz
ez a baba a spirál mellett is beköltözött a pocakodba, 1%eséllyel!!!! Nagyon meg akar születni! Igazi csoda! ŐT nagyon kell várni erre a világra!!
:-)
persze az anyagiak...
de hidd el, hogy meg fogjátok oldani!
a 3gyereket és az anyagiakat is.
(Bocsi amúgy csak átfutottam amiket írtál és a válaszokat is.)Én azt szoktam mondani, hogy nem kell egy nőnek minden terhességét megtartani. De valahogy a te esetedben azt érzem tartsd meg. Ha a gyeded nem sokkal jobb, mint a fizud lenne... Szerintem ne rágd magad rajta. Hidd el ki fog alakulni minden. Majd írd meg hogy döntöttél.
Minden jót neked!
"egy 2 gyerekes anyuka"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!