Mi az ideális korkülönbség 2 baba között véleményetek szerint?
10 hós a kisfiam,szeretnénk neki testvérkét, én 2010-ben gondolkodok,amikor 2 éves lesz a manó.Szerintetek?Most vagyok 35 éves, ez is egy szempont, ill.ha abban is segítenék,hogyha a GYED lejárta előtt születik meg a baba,akkor a 2 babaára ugyanúgy GYED-et kapok,vagy rá nem tudom felvenni,csak a GYESt?(a TGYÁS-ra már gondolni sem merek)Még nem jártam utána ennek a kérdésnek,ha vki tudja,hogy vannak ezek a dolgok,nagyon megköszönném,ha írna.
Köszönöm mindenkinek!
Jelenleg úgy van, hogy ha 2 éven belül jön a másik babó, akkor folytatólagosan kapod.
Azt hiszem, ma írta valaki, hogy aki 2010. májusáig szül, az 2 évig még kap Gyed-et, ha később szül, vagy 2 évnél több van a gyerkőcök között, akkor már az új tervezet szerint kapja a gyed-et.
Keresd rá erre pontosan.
Nálunk 9 év lesz.
Kis korkülönbséget soha nem akartam, aztán mindig úgy voltam vele, hogy majd.
Két gyerek után egyszerre semmiképpen nem kapsz gyedet, mindig csak egy után. De hogy most mi fog változni... Kérdés, de az biztos, hogy nem jobb lesz.
Nekem hármasikreim lesznek, és akkor is csak egy után kapok tgyást, gyedet, a gyest meg kettő után, mert állítólag az állam szerint az ikrek az kettő. A családi pótlék és az anyasági fog három után járni.
Szerintem a 2-3 év az ideális korkülönbség.
Szia, sok baratnömnel vannak mar csemetek, es termeszetesen mindegyikük azt mondja, hogy "pont ez az idealis korkülönbseg szerinte, ami naluk is van." De ez igy van rendjen, hiszen ezt szoktak meg. Ket peldat irok : van ahol 3 ev van a ket kislany között, es a nagyobbik kislanyka mar most is anyaskodik ösztönösen, es amikor az anyukaja terhes volt, akkor "ö is" az volt, es egy pici jatekbabat tett be a felsöje ala. Nagyon edes volt! :) A lenyeg, amit el akartam ezzel meselni, az az, hogy eddig ugy hittem, hogy az azonos nemu tesok jobban "összhangba hozhatoak" ... Viszont egy masik ket fius ismerösömnel csupan 2 ev a korkülönbseg, es ott bizony voltak gondok, mert a nagyobbik sokszor verte, szadizta az öcsiket.....
Jelentös szerepet kap a szülö, hogy mennyire tudta bevonni a terhessegbe az elso szülött gyereket. Szerintem ha a gyerek azt erzi, hogy neki nem lesz hatranyos a helyzete, ö is megkapja a szeretetet, a gondoskodast, minden valtozatlan marad, akkor biztosan sok kellemetlen konflikutustol meg lehet ovni öket, magunkat. Ami a mi esetünk, nekünk 6 ev lesz a korkülönbseg, a tesot leginkabb pont a nagyfiam akarta, egeszen konkretan egy "gyönyörü kislanyt " kert, (igy szo szerint) es biztos vagyok benne, hogy nagyon jo batyus lesz. :) Naponta megsimogatja, megpuszilja a hasamat, nagyon törödik velem /velünk, meghat pasis is ! :) Rengeteget beszelgetünk a tesorol, együtt alakitottuk ki a szobacskajat, habar meg nem tudjuk, hogy fiu vagy lany lesz, de az erzes, hogy varjuk es mar most nagyon szeretjük a "tesot" azt hiszem megalapozza a közös, boldog, együttes csaladi jövönket.
szep napot, jo "tesozast" mindenkinek! :) 18 hetes km.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!