Sziasztok! Most tudtam meg, hogy kisbabát várok, jelenleg szedek: C, D, vas, B komplex +folsav (400 mikrogramm), zink.
Azt olvastam h a folsav napi adagja ne legyen több , mint ezer mikrogramm, de ha veszek külön folsavat+pl egy Elevitet, az mar 1400 mg, ha még a B komplexben lévő folsavat mar nem is szedem 😂 kicsit megzavarodtam. Mit szedjek, mit hagyjak abba?
dec. 6. 09:51
1/9 anonim válasza:
Gal babaváró, abban van minden, ami kellhet.
dec. 6. 10:09
2/9 anonim válasza:
...és akkor az összes többi fölösleges.
dec. 6. 10:09
3/9 anonim válasza:
Én femibion terhesvitamint szedek, ezek mellé Dr. Theiss folyékony vas, kálcium és magnézium, más egyebet nem.
dec. 6. 10:40
4/9 anonim válasza:
Magneziumot es vasat szedtem csak kulon a terhesvitamin mellett, mast nem.
Es femibiont szedtem.
dec. 6. 11:02
5/9 anonim válasza:
Jutavitet szedek, mellé pedig omega 3-at
dec. 6. 11:18
6/9 A kérdező kommentje:
Külön folsavat senki?
dec. 6. 11:19
7/9 anonim válasza:
Szedtem külön folsavat terhesség előtt és az elején. A gyógyszertárban megkérdeztem és egy alap folsav tablettát adtak. Én mást nem szedtem. A terhesvitamint próbáltam, de úgy elkezdtem hányni a 6. héttől, hogy nem volt értelme szedni
dec. 6. 11:26
8/9 anonim válasza:
3as vagyok, külön folsavat nem.
A kalciumot azért szedem pluszba, mert ahogy a gyerek elkezd csontot növeszteni és azt erősíteni, az anya csontjából szedi ki a kálciumot, illetve a fogakból. Nekem elég jó és erős csontsűrűségem van egyedi mérlegelés alapján, de a fogaim egészsége érdekében úgy döntöttem szedek pluszban azt is, mert nem egy anyától hallottam/láttam hogy terhesség vége felé vagy kihullott pár foguk, vagy csúnyán tönkrementek.
dec. 6. 11:37
9/9 anonim válasza:
Én femibiont szedtem, mert abban nem folsav, hanem folát van. (Folátot magában is szedtem a próbálkozás alatt). Mellé csak vasat, mikor a vérképem miatt kellett, meg magnosolvot ittam. Kalciumot nem szedtem, mivel meg voltam veszve a tejtermékekért és a tejért, hihetetlen mennyiségben fogyasztottam. De amúgy azt sem árt pótolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!