Aki szed vitamint, milyen fajtát és mennyit? Igazából az E vitamin, folsav, és a D vitamin érdekelne. Vérvételen kiderült hogy igen csak D vitamin hiányos vagyok. Milyet lenne érdemes szedni?
Figyelt kérdés
2014. jan. 5. 01:39
1/8 anonim válasza:
Nekem az alsó határérték fele volt a D vitamin szintem, Vigantol cseppet szedtem, amit a babáknak adnak, csak nem napi egy, hanem 8 cseppet. Két üvegcse után rendben volt az értékem, de utána is szedtem, csak kevesebbet. Egyébként a Vigantol a legolcsóbb, a legtöbb hatóanyaggal, a többi iszonyú drága, és ha nagyon vitaminhiányos vagy, nem elég, ami bennünk van. Egyetlen hátránya, hogy vényköteles, de simán felírja a háziorvos.
2/8 anonim válasza:
Én olyan D vitamint szedek, amit orvos ír fel receptre(nem akarok hazudni, de nevetségesen olcsó, talán 68 Ft).
Eleinte két naponta kellett szedni, aztán kb. félidőtől elég a heti 2 szem.
3/8 anonim válasza:
Kedves utolsó! Elárulod a vitamin nevét, amit az orvosod írt fel?
4/8 anonim válasza:
Én Fresenius D3-at szedek, orvos felírja, párszáz forint és rengeteg van benne. Kétnaponta egyet szedek.
5/8 anonim válasza:
Ezt irja fel az orvos:
Vitamin D, 3000 NE
Bioextra lagy kapszula
Kolekalciferol
20 darab van benne, kb.70 ft, heti kettot szedek
6/8 anonim válasza:
Én a tervezett terhesség előtt kezdtem el szedni a folsavat, mióta aktívan rajta vagyunk az ügyön (2. ciklusban vagyok), azóta 1 nap folsav, másnap Ladeevit, harmadnap Actival, s kezdődik újra.
Nem tudok róla, hogy D-vitamin hiányom lett volna, úgyhogy ebben nem tudok segíteni :(
7/8 anonim válasza:
Nekem Tovita D3-at ajánlott a dokim. Ez Calcium és D vitamin.
8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Sokat segítettetek!
2014. jan. 5. 19:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!