D-vitamin jó PCOS-ra? E-vitamin és folsav pedig a teherbeeséshez igaz? Egyszerre szedhető mind a három, vagy először D vitamin aztán a másik kettő? Mennyi ideig kell szedni, és melyik fajtát?
igen!
a D-vitamin emellett a krónikus gyulladásokat is csökkenti, ami szintén nem árt.
Mivel Magyarországon az emberek 70-80 százaléka D-vitamin hiányos (csak nem tudnak róla), ezért nyugodtan szedheted nagy dózisban is. Minimum 2000 egység, max 5000 naponta. Az úgy elég rendesen helyretesz.
Mellé ajánlott még a halolaj v omega3 is, szintén van egy csomó előnyös tulajdonsága.
Mennyi ideig kell szedni? Tulajdonképpen életed végégig is szedheted...
Mielőtt elkezded szedni, azért nézess egy D vitamin szintet. Igaz, hogy a PCOS esetén gyakori a D vitamin hiány. Egyébként a vitaminokon kívül milyen kezelést kapsz? Mert ha teherbe akarsz esni, és meg is akarod tartani a terhességet, akkor először kezelni kellene a problémát, mégpedig a hármas kezelést alkalmazva (gyógyszer, diéta, mozgás). A vitaminok maximum segíthetnek, de nem jelentenek megoldást. Azt cáfolnám, hogy életünk végéig lehet szedni a D vitamint: ez ugyanis zsírban oldódó vitamin, és túladagolható. (Én is szedtem, orvos írta fel, és határozta meg, hogy mennyi ideig kell. Nekem 3 hónap alatt rendbe tette azt a szintet, ami egy öregasszonyénál is rosszabb volt.) Szóval én nem szedném csak úgy, konzultálj orvossal!
Ha pedig teherbe szeretnél esni, keress egy jó endokrinológust: ez az ő szakterületük, a nőgyógyászok hajlamosak ezt a problémát félrekezelni, vagy figyelmen kívül hagyni.
6-os vagyok. Újra leírom: először nézess egy D vitamin szintet, hogy megállapítható legyen, mennyi D vitamint kell szedned. Orvossal konzultálj erről, neki kell megmondania, hogy mekkora dózisban, és mennyi ideig kell szedned.
A D vitamin a PCOS problémát nem oldja meg, ahhoz a 3-mas kezelés kell! (saját tapasztalat, én is PCOS-s és IR-s, illetve most már IGT-s vagyok, a korábbi félrekezelések miatt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!