Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Még nem vagyok babás, de...

Még nem vagyok babás, de szeretnék folsavat szedni, mi van olyankor, ha nem sikerül a baba? Nem lehet semmi baj ebből? És ugyanez a kérdés a terhesvitaminnal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Tehát pl. úgy értem, hogy elkezdem szedni mostanság, és mondjuk csak fél év múlva jön össze a bébi. Mondjuk remélem, hogy nem így lesz, de tételezzük fel. Egyeztetnem kell előbb a nőgyógyászommal valamelyikről? Vagy felesleges, mert ez csak vitamin?

2013. márc. 28. 08:45
 1/7 anonim ***** válasza:
Nőgyógyásznak nem kell mondani, de ha mondod, akkor is csak ajánlhat, nem mondhatja meg, hogy mit csinálj. Én terhesvitamint szedtem a tervezéskor, amiben folsav is volt. Semmi baj nem lett tőle. A vitamin csak arra jó ilyenkor, hogy pótolja azokat, amik esetleg hiányoznak a szervezetedből. 4 hónappal a terhesség előtt kezdtem el szedni. Szedhetsz külön is folsavat, attól sem lesz bajod.
2013. márc. 28. 08:50
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

És mikor kezdjem el szedni szerinted? Mensi alatt elkezdhetem? Vagy inkább majd csak utána? Teljesen mindegy? Nem nagyon vagyok képbe a témában, első babucit tervezzük :)

2013. márc. 28. 08:55
 3/7 anonim ***** válasza:
amikor akarod, ez csak vitamin :)
2013. márc. 28. 09:37
 4/7 A kérdező kommentje:
Szia! Írtam privit, köszönöm :)
2013. márc. 28. 11:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én fél éve szedek terhesvitamint és még nem lett baba eddig, viszont 2 hete voltam vérvételen és teljesen tökéletes lett minden értékem, ami sose fordult még elő velem, valami kisebb-nagyobb eltérés mindig volt. Úgyhogy szerintem vitaminnak vitamin, a szervezetnek jót tesz. Arra figyelj oda, hogy össze-vissza ne nagyon szedj mindenfélét, mert létezik "vitamintúladagolás" is. Azt hiszem, hogy pl az A vitaminnál probléma, ha egy bizonyos mennyiség fölé mész, úgyhogy ezekre azért figyelj oda :)

2013. márc. 28. 15:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Neked is köszönöm :)

Majd körülnézek a neten, hogy melyik milyen, mi van benne, illetve az sem utolsó szempont, hogy mennyibe kerül (láttam már 7000Ft-os terhesvitamont is :O), aztán majd döntök :)

Ti mit szedtek/szedtetek különben?

2013. márc. 28. 18:01
 7/7 anonim ***** válasza:
6-os vagyok: elevitet szedek, napi 1-et reggelente :)
2013. márc. 28. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!