Milyen komolyabb genetikai szűrővizsgálatokat
ajánlanátok?
Figyelt kérdés
3. baba lesz, azon gondolkodunk, hogy a biztonság kedvéért szeretnénk valami komolyabb szűrővizsgálatot elvégezni. Olvasgattam, de nem igazán jutottam előrébb.
Mi ugyan nem ezt csináltattuk, de ma már ezt választanám: prena genetics totál. Mondjuk ez azt hiszem 600e ft körül van. Kérdés, hogy mennyire legyen komoly.
Ez azért már eléggé az.
dec. 5. 22:26
2/11 anonim válasza:
Nifty, csakis, annál lejjebb ne add, mert a himi humi statisztikák pénzkidobások.
dec. 6. 00:46
3/11 anonim válasza:
Mindkét gyermekemnél a legnagyobb Prena teszt csomagot csináltattuk Nekünk megfelelt: az eredmény gyors, egyértelmű, és megnyugtató volt.
dec. 6. 08:35
4/11 anonim válasza:
Mi is Prenat csináltattunk, nem a legnagyobbat, hanem a Plus-t, ez 230e
dec. 6. 09:20
5/11 anonim válasza:
Nyilván minél drágább csomag, annál több mindenre szűr. Mert az alap általában csak Down-ra és Edwards szindrómára szűr, de annyi genetikai betegség van.
dec. 6. 10:50
6/11 A kérdező kommentje:
Szerintetek szükséges egyaltalan? 30 vagyok, ferj 36, gondtalan 2 terhesség, egy vetélés.
dec. 6. 11:20
7/11 anonim válasza:
Kor alapján nekem sem volt indokolt, a nőgyógyászom csodálkozott is, mert a genetikai UH-n is jók voltak az eredmények (tarkóredő 1mm, volt orrcsont), de 60-70%ra mondják az UH pontosságát, ráadásul a nemi triszómiák így nem is szűrhetők. A kombinált teszt is 60 ezer forint és csak egy becslés, szerintem pénzkidobás, főleg ha közepes kockázat jön ki csak arra jó, hogy idegeskedj utána.
dec. 6. 12:50
8/11 anonim válasza:
Ezt mi döntsük el? Beüthet harmadikra a crack, ismerek ilyet. És s legtöbb Downos élveszülés pont a fiatal korosztálynál van. Mivel ott nem jellemző annyira a plusz genetikai szűrés, mint idősebbeknél. Persze ehhez valószínűleg az is kell, hogy UH-n ne legyen alapos az orvos.
dec. 6. 13:16
9/11 anonim válasza:
Van ismerősöm, akinek a húszas évei elején született Down sy.-s gyermeke...
Szóval a kor nem minden. Nem csak örökölhető genetikai betegségek vannak. Léteznek olyanok is, amelyek egy egyszerű, véletlen génmutáció miatt alakulnak ki. Az esély persze kicsi, de akinél bejön, annál 100%.
Én egyiknél sem gondoltam a genetikai vizsgálatra úgy, hogy felesleges pénzköltés lenne. Nekem megnyugvást adott.
dec. 6. 14:07
10/11 anonim válasza:
Semmi köze a korhoz. Igen, mindenkinek kellene, ahogy normális, hosszas genetikai uhok is. A kettő eggyütt ér vmit, és még mindig az egész gallyra mehet ezer dolog miatt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!