Kötelező midnen vizsgálaton részt vennie a kismamának?
Sziasztok a napokban azon agyaltam hogy vajon kötelező e onnantól eljárni vizsgálatokra szűrésekre hogy kiderül a nőnél hogy várandós?!
Ha ő úgy dönt hogy nem megy el orvoshoz az von maga után valamit?
Nem kötelező, de ha nincs meg x darab vizsgálat, akkor nem kapsz anyasági támogatást.
Egyébként meg ritka gusztustalan jószág az, aki a leendő gyerekéért arra nem képes, hogy az ingyenes vizsgálatokra eljárjon.
Egyrészt az anyaságit nem kapja meg, másrészt lehetnek olyan komplikációk amik nem csak a baba, de az anya életébe is kerülhet. Ráadásul a szüléskor, bemegy a kórhába és nem teszi zsebre amit ott kap.
Én pont végighallgattam egy ilyen eseményt. Szülés után nem volt hely, így az egyik szülőszobában töltöttem az éjszakát így végighallgatva pár szülést...élmény volt...
Éjjel jelentkezett egy nő, fájásokkal.... mivel azt se tudta hol tart, nem volt vizsgálaton, még kiabáltak is vele, hogy ne merjen nyomni, míg nem tudják hogy fekszik a baba....
Aki tényleg nem megy el vizsgálatokra, az vonuljon barlangaba és oldja meg maga...egy ilyen szülés veszélyes és senkinek sem jó élmény átélni, ha baj van.
Azért a 21.században nem viccből vannak úgynevezett kötelező vizsgálatok.
Az ilyen nőt egyébként nem lehet anyának nevezni....egy anya törődik a babájával és a saját egészségével is.
Nem kötelező egyik vizsgálat sem. Ha valaki egy vizsgálatra sem megy el, vagy a jelzőrendszer tagjai szerint túl kevésre, akkor ráhívják a gyámügyet.
De ha elmész a védőnőhöz, orvoshoz x alkalommal, akkor sem kell minden vizsgálatba beleegyezni. Kézi méhszájvizsgálat kifejezetten elmaradottnak számít, de mègis van doki, aki nagyon ,,szereti". Én hüvelyi hh-ba sosem egyeznèk bele. Volt, hogy kértem, hogy doppler helyett pinarddal halgassák meg a gyerekem, a szülésznő még örült is, hogy megmutathatja az ott levő tanulónak.
Viszont a magánban végzett uh-mat ,,nem fogadták el". A mai fejemmel nem mennék el a kórházira pluszban. Nekem fontos, hogy a gyerekem jól legyen, az.ő papírmunkájuk nekem mindegy.
Korábban az AFP-t nagyon erőltették Magyarországon, pedig már rég elavultnak számított. Sok kismamát addig nyaggattak, míg feleslegesen megcsináltatták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!