Keresem a legtermészetesebb összetételű kálciumot! Évek óta nem fogyasztok tejtermékeket, és a várandóssági vérvételem alapján kevesebb a kalcium szintem, így orvos szerint ajánlott pótolni. Kinek mi vált be? Egy 3.trimeszteres Kismami
Mi az, hogy legtermészetesebb összetételű kalcium? A kalcium természetes, mit kell ezen komplikálni?
Írass fel az orvosoddal vagy egyél olyan ételeket, amelyek kalciumdúsak. Olajos magok, leveles zöldek, lazac, chia mag, zabpehely, füge, stb.
Ha meg tablettát kapsz, akkor ne azt lesd, hogy mi a vivőanyag, mert a mikrokristályos cellulóz, amivel a tablettát készítik, átmegy rajtad.
Azt jelenti kedves, hogy értsd jól.
Mivel számos vitamin készítmény van forgalomban, nehéz megtalálni azt az egyet, ami nincs tele egy halom mellékdologgal, segédanyagoktól kezdve mindennel, és mellette a felszívódása is jó.
Ételekkel próbáltam alapból is fenntartani a megfelelő szintet (chia, lazac, zabpehely, füge, aszalt gyümölcs ) ezek mind mennek és mentek eddig is, de kevésnek bizonyult.
Ezért ezeken felül keresek egy jó táplálék kiegészítőt az utolsó időszakra. :)
A segédanyag segíti a felszívódást, kedves. Ha nincs benne semmi, ami viszi a hatóanyagot, akkor egyrészt nem szívódik fel, másrészt szétszedi a beleidet meg a gyomrodat.
Ne hazardírozz, vagy egy rendes szakgyógyszerészt kérdezz (rendelőben vagy kórházban lévő patika) vagy a nőgyógyászodat.
Ja és semmiképp ne dőlj be az mlm idiótáknak, forever, biocom meg egyéb pénznyelők.
Ami nekem segített, az a rizs volt és a rizstej, de biominősített!
Írok egy példát, mert úgy érzem nem érted mire gondolok..
Pl vasból nem receptre felírt mindeféle összetevőjű vasat szedtem, aminek ezer meg egy mellékhatása volt, hanem Krauterblutot, ami növényi összetevőkből áll.
Ilyen elv alapján keresem a kalciumot.
Tojashej kiszaritva porra orolve.
Legalabis a tyukoknak ezt keverevem a tapba
Esetleg probald ki mert abban semmi mesterseges nincs
Amugy egyel tejtermeket... Mar ha nem allergia miatt nem eszed
Kedves 5.! Nagyon szép megfogalmazás, egyáltalán nem mondtam hogy divatból nem eszem..
Ennék én nagyon szívesen, mert nagyon szeretem, de sajnos allergiás vagyok, így tiltó listán van minden tejtermék, és csonthéjas dióféle.
Mielőtt ítélkezés és bunkó vagy, gondold végig hogy nem csak “divatból” hagyhat el valaki valamit az étrendjéből..:/
Kedves 6. Válaszoló!
Köszönöm az érdemi hozzászólásodat.
Sajnos nem fogyasztható mik tejterméket, pedig szívesen ennék. :/
A te ötleted alapján viszont sikerült egy olyan kalcium tablettát találnom a neten, aminek ez az alapja és úgy nézem, ami nekem gondot jelent allergén, egyiket sem tartalmazza! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!