Mikor kötelező és mikor ajánlott nőgyógyászhoz menni a terhesség alatt?
Lehet, hogy nincs kotelezo vizsgalat, max ajanlott, de azt emlitsuk mar meg, hogy akkor gondozatlan lesz a terhesseg, ha nincsenek meg a vizsgalatok es a babat nem engedik haza a korhazbol :D
Ez nem ennyire egyszeru.
Van a 4 genetikai uh, trimeszterenkent 1 vervetel es egy cukorterheles es havi szinten menni kell a vedonohoz. Ezen kivul letezik meg terhesgondozas a nogyogyasznal, en erre 5-6 hetente jartam, de maganba, allamiban is van, viszont azt nem tudom hogy mukodik.
Lombikos protokollt nem ismerem, ott lehet szorosabb kontroll lesz, passz.
Az osszes vizsgalatot csinaltathatod allamiban, nem kell ehhez magan, ha nem akarod.
"...de azt emlitsuk mar meg, hogy akkor gondozatlan lesz a terhesseg, ha nincsenek meg a vizsgalatok es a babat nem engedik haza a korhazbol :D"
De, haza engedik, csupán az egyszeri anyasági nem fog járni. Nem kell hulyeseget írni.
Nem irtam hulyeseget, gondozatlan terhessegnek szamit, ha nincsenek meg az ajanlott vizsgalatok es a gyamugyet bizony am, hogy bevonjak a sztoriba.
Ha nincs meg a 4 pecset a kiskonyvben, akkor nem kapod meg az anyasagit, de ennyi.
Ha nem jarsz vizsgalatokra, akkor ott mar mas a szitu.
En havi 1x jarok vedonohoz, haziorvoshoz kethetente a tappenzes papir miatt, sztk-ba pedig ultrahangra/terhesgondozasra.
Legutobb aprilis elejen voltam a 2. trimeszteri genetikai ultrahangon, e honap legvegen pedig laborba es cukorterhelesre megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!