Van kötelező nőgyógyászati vizsgálat a terhesség
alatt?
Terhesgondozas nem kotelezo. Ha van 4 pecset, akkor "gondozott a terhesseg", ekkor jar az egyszeri anyasagi.
De ha nem jarsz terhesgondozasra, beutalokat se kapsz, se laborba se UHra, igy nem hinnem, h azok kotelezoek lennenek, a 36.heti UH pl 100% h nem kotelezo!
2019. aug. 24. 08:24
Semmi nem kötelező. Azok sem, amiket felsoroltál.
2019. aug. 24. 08:31
Semmi sem kötelező, viszont az egyszeri anyasági támogatás feltétele a 4 pecsét.
2019. aug. 24. 08:39
Ahogy mondták. Semmi nem kötelező ha téged nem érdekel a gyermeked hogyléte. 4 védőnőnél való megjelenés kell az anyaságihoz és ennyi. De szerintem még senki nem halt bele abba a havi 1 vizsgálatba
2019. aug. 24. 09:57
5/10 A kérdező kommentje:
Ha nem érdekelne, nem mennék ultrahangra és laborba sem. nem tudhatod, hogy miért kérdezem. egyébként a 30. héthez közeledve már fogok járni, akkor már néznek méhszájat és van értelme. de addig a nőgyógyászati vizsgálaton nem tudok meg semmit a babáról. a labort nézi a háziorvos, a védőnő és az orvos anyukám is. az Uh-t pedig a kiértékelik az intézetben, ahol csináltatom. ott többet megtudok arról, hogy minden rendben van-e, mint a nőgyógyásznál, aki megnézi a leletet (ha van aktuális) és megkérdezi, hogy van-e kérdésem.
Ő. Ha nem tudsz valamit akkor inkább tájékozódj. A nőgyógyász minden alkalommal megvizsgál ultrahanggal. Megmutatta 4dben az arcát. Megnézi a méreteit, hogy rendben fejlődik-e. Nekem a magánorvosom minden alkalommal ellenőrizte a méhszáj és a méh helyzetét. De persze. Csak a papírt nézi.
2019. aug. 24. 11:25
7/10 A kérdező kommentje:
ne írjál már hülyeségeket! ez a 3. gyerekem és az első 2 trimeszterben még sosem vizsgáltak (kivéve a terhesség megállapítását) és az UH külön van a kórházban. kb 2 percet szoktam bent tölteni.
Biztos én meg beképzeltem magamnak hogy még lettem ultrahangozva havonta. De ha 3. gyerek akkor ennyit se tudsz hogy mi kötelező? Nekem első és mégis tudom.
2019. aug. 24. 12:30
2 gyerkem van, felidoig 6hetente vizsgalt az orvos, utana 4 hetente kaptam idopontot, majd az utolso ket honaoban 2 hetente (TB). Sose csinalt UHt. A vegen szivhangot nezet maximum es minden alkalommal a mehszajat kezzel.
Minel kevesebb a manualis vizsgalat, annal jobb, ennyi UH is felesleges, nezegetni a pofijat nem kell, se feleslegesen bolygatni azt a szerencsetlent az anyuka oromere...
...es nem 4 vedonoi pecset kell, hanem 4 orvosi! Pont most kerdeztem meg a vedonot errol, mert nekem meg csak 3 orvosi pecsetem van!
2019. aug. 24. 14:06
9-es rosszul tudod. Négyszer kell megjelenned a terhesgondozason, ennyit ír a jogszabály. Tehát mind az orvosi, mind a védőnői pecsét számít. Van, akinek az orvosa állítja ki az igazolást az anyaságihoz, nekem a védőnő állította ki.
2019. aug. 24. 17:35
Kapcsolódó kérdések: