Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Háton fekvés tényleg ártalmas...

Háton fekvés tényleg ártalmas a magzatra ?

Figyelt kérdés
Azt olvastam problémát okozhat a magzatnál ha háton fekszem.. de én csak úgy tudok aludni. Oldalamon fekve nagyon kényelmetlen és megfajdul a hasam. Háton a legjobb. Most mégis meg ijedtem.
tegnap 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Nem okoz.

Viszont a terhesség előrehaladtàval észreveszed, hogy hosszabb távon neked kellemetlen.

Csökken a fejedben a vérellátás, szédülhetsz, stb, ezért javasolják, hogy fordulj a bal oldaladra.

tegnap 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanazt akartam írni, mint az 1. valaszoló. Egy idő után én már abszolút nem tudtam hanyatt feküdni, mert alig kaptam levegőt. Olyan lehet, hogy a baba elkezd nyomni valami ideget, ilyesmi. Ezt érezni fogod és testhelyzetet fogsz változtatni.
tegnap 15:07
 3/7 anonim válasza:
100%

Hány hetes vagy? Igazság szerint nekem is mondták hogy egy idő után a babák nem szeretik a háton fekvést, de ahhoz más nagyobb súlyuk kell legyen, és akkor esetleg megtörténhet hogy háton fekve elnyomnak valami főeret a testedben( nem vagyok orvos úgyhogy nem tudom pontosabbab elmagyarázni) és akkor oxigénhiányos állapotba kerülhetsz te is és a baba is. De van akinek soha semmi problémája nem volt ebből. Azt is mondják hogy annyit nem tudsz háton feküdni hogy árts a kicsinek, mert hamarabb érzed te rosszul magad abban a pozícióban, a szervezeted hamarabb jelez mint hogy valami probléma alakuljon ki ebből. Átlagosan azt hiszem a 28. Héttől nem ajánlják már a hosszan tartó háton fekvést, de szerintem kérdezz majd rá a nőgyógyászodra hogy ő mit javasol. Éjszakára kipróbálhatod azt hogy félig oldalt félig háton fekszel, én is így szoktam aludni, mert ha teljesen oldalt vagyok akkor a babám állandóan rugdos, de teljesen háton pedig nem merek már.

Üdv, egy 36 hetes kismama

tegnap 15:09
 4/7 A kérdező kommentje:
22 hetes vagyok
tegnap 16:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálam ugyanez van, szintén 22. Hét... Ha oldalamon fekszek, akkor nagyon fáj a hasam(gyomrom), csak háton fekve bírnám, úgy viszont ugye nem szabad mostmár sokáig feküdni, meg egy idő után tényleg én sem kapok szinte levegőt
tegnap 17:10
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
22 hetesen még bőven feküdtem a hátamon, most 39 hetesen is néha úgy fekszem, de csak pár percig, aztán oldalra fordulok
tegnap 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem ajánlják a háton fekvést, mert a baba elkezd hét nyomni egy főeret, ami miatt elkezdesz szédülni és rosszul leszel. A babának ettől csak akkor lenne baja, ha te mozdulatlanul fekve megvárod amíg elájulsz... Nyilván az ember szervezete nem hülye és ha elkezdesz rosszul lenni akkor magadtól megfordulsz. Álmodban is.
tegnap 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!