Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki milyen betegséget kapott...

Izabella220 kérdése:

Ki milyen betegséget kapott el a terhessége során? Én már napok óta köhögök, fáj a torkom. Ez lehet ártalmas a magzatra?

Figyelt kérdés
2020. jan. 19. 11:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta anno a nogyogyasz ,hogy nem,engem feltett,nehogy tudogyulladast kapjak,adott is antibiotikumot,mert mar 4.hete kohogtem.
2020. jan. 19. 11:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hörgőgyulladásom volt pont a múlthéten. 12 hetes terhes vagyok. Karácsony óta köhögtem, nem kaptam levegőt, a besűrűsödött váladék ráment az arcomra, homlokomra.

A háziorvosom nagyon lecseszett, hogy nem mentem el hamarabb, mert a gyulladás sokkal veszélyesebb a magzatra, mint az antibiotikum, és ma már vannak olyan antibiotikumok amik nagyon kevés kockázattal járnak a magzatra, ellenben egy kezeletlen gyulladással.

Menj el orvoshoz, indokolatlanul nem fog antibiotikumot írni egy kismamának, de ha látja, hogy gyulladás okozza a tüneteket, akkor azt kezelni kell!!!

2020. jan. 19. 11:49
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
En az elejen megfaztam (nagyon az elejen) es mikor meg nemtudtam hogy terhes vagyok szedtem ezerrel a gyogyszereket. Meg 30.hetbe felfaztam de nemlett szerencsere semmi baj egeszseges kislanyom szuletett
2020. jan. 19. 12:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

2es vagyok. A terhességem 8. Hetéig (rendszertelen menzesz miatt csak ekkor derült ki), énis rengeteg gyógyszert szedtem, mert hasnyálmirigybeteg vagyok, és a hormonok és a lelassult anyagcsere miatt felerősödtek a tüneteim (szinte mindennap fetrengtem a görcsöktől), szóval volt mikor hármasával szedtem a fájdalomcsillapítókat.

Az előző terhességemnél is ugyanez volt, szerencsére semmi baja nem lett a lányomnak pedig ott a 12. Hétig szedtem a fájdalomcsillapítókat, mert az a terhességem akkor derült ki.

2020. jan. 19. 12:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nátha és megfázás. A terhesség során gyengül az immunrendszer nehogy a szervezet kilökje a magzatot. Ezért szinte az összes kismama beteg télen.
2020. jan. 19. 12:17
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A 30. hét táján volt egy köhögős náthás két hetem. Sós vizes orröblítést csináltam, rengeteg gyümölcsöt ettem, vitamint szedtem, teákat ittam. Nehezen múlt így el, de gyógyszermentesen vészeltem át.
2020. jan. 19. 12:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Torokfajasom volt meg takony. En konkrét gyógyszert nem kaptam mivel az antibiotikum ugye csak baktériumra jó. Szopogatos cukorka (sima gyogynovenyes, nem gyógyszer) sok forró tea, lándzsás utifu szirup amiben echinacea is van, c és d vitamin. A magzatra nem ártalmas csak ha nem fekszed ki és felül fertőződsz valami kedves kis bacival. De azt nyilván a doki dönti el, hogy neked indokolt e az antibiotikum. Nekem nem volt. El is múlt 5 nap alatt.
2020. jan. 19. 12:52
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ételmérgezés 15. Hetesen.. Kemény volt, de szerencsére egy nap alatt lement, de azon az egy napon úgy éreztem ezt nem élem túl.. Remélem, hogy nem volt rá hatással, csak bízni tudok benne.
2020. jan. 19. 13:22
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az influenzát kaptam el kórházban fekve, 15 hetesen. 3 hét volt, mire kilábaltam belőle. Sokáig köhögtem nagyon hurutosan, napokig lázas is voltam. Antibiotikumot kaptam, mellette inhaláltam, Sinupret-et, és Fluimucilt szedtem, mézet szopogattam.
2020. jan. 19. 13:59
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
#9 Az lemaradt, hogy egészséges kislányom van.
2020. jan. 19. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!