Miért alakul ki ez sok esetben droghasználat során?
Soha nem használtam drogokat soha nem próbáltam ki egyet sem. Őszintén szólva félek a használatuktól , tehát semmi tapasztalatom nincs a témában nem is értek hozzá de azt sose értettem miért van az, hogy egy ember hosszútávú droghasználat után sebes lesz az arca. mint pl itt látható:
észrevettem hogy nem minden esetben alakulnak ki sebek az arcon de ez mitől függ vagy egyáltalán mekkora összefüggésben van a droghasználat ezekkel a sebekkel?
és még annyit hogy miért lesz az arc ennyire leépült?
Nincs. Olyan. Hogy. Drog. Nincs. Nincs.
Ezek az emberek nem drogot használtak, hanem metamfetamint. A metamfetamin EGY drog.
De elhízást sem AZ ÉTEL okoz, hanem a mértéktelenül fogyasztott finomított szénhidrátok és zsírok. Óriási különbség.
A képek innen származnak: [link]
A képeken ábrázolt hatásokat pedig nem egyedül a metamfetamin okozza, hanem a metamfetaminfüggők életmódja is, ami sokkal komplexebb dolog annál, mint hogy valaki bevesz egy szert.
A sebes bőr a vakaródzás miatt, a rossz fogak a szájszárazság miatt keletkeznek, a fogyás pedig annak tudható be, hogy a stimulánsok - így a metamfetamin is - jellemzően csökkentik az étvágyat, ÉS fokozzák a fizikai aktivitást. Magyarul szaladgálsz összevissza, de nem eszel.
Ha ehhez hozzávesszük, hogy egy komoly függőség fenntartása drága, és nincs időd/pénzed normálisan enni, öltözködni, esetleg aludni, vagy egyenesen lakni valahol, akkor máris ott tartunk, hogy adott egy széthajtott, rosszul táplálkozó, rosszul alvó egyén, akinek nincs hol élnie normálisan. Ilyenkor a kábítószerhasználat csak egyike a sok problémának.
A képekkel további nagy probléma, hogy direkt úgy lettek összeállítva (ne adj' Isten manipulálva), hogy minél csúnyábbak legyenek. Ez azért van, mert ezek a képek reklámok egy elrettentő kampánynak.
A fenti tünetek tehát nem a "drogoktól" vannak, hanem NÉHÁNY embernél előfordultak, akik mértéktelenül metamfetamint fogyasztottak, miközben nem figyeltek a saját egészségükre.
Ugye mennyire másképp hangik így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!