Ettetek sushit terhesen?
16 hetes vagyok és már a terhessegem eleje óta ölni tudnék egy tál sushiért, de nyilván a nyers hal miatt nem mertem.
A Lildben van olyan ,amiben van nyers hal és zöldséges is,ha baktérium van benne akkor az átmehet a halról?
Ti hogy álltatok ehhez?
Ettetek vagy sem? Ha igen,milyet?
Sírni tudnék ha rá gondolok 🤣
Van,de olyat találtam amiben mellette van a nyers halas is.
Azt is megehetem vajon,ha mellette volt?
Kb. 2-3 alkalommal ettem én is Lidl-öst. Nem ettem meg minden halast (aminek a férjem örült :D), de azért azokból is megettem egyet-egyet, a zöldségest meg mindet. Nem vagyok szívbajos, egyik terhességem alatt sem lett semmi gond. Őszintén szólva ennél nagyobb veszélyforrások is akadnak szerintem. :)
Én úgy voltam vele, hogy nem viszem túlzásba, de ha jól esik, hát jól esik.
Én ettem, de nem Lidliset hanem olyan válogatást, ami csak zöldséges volt. A Lidl-ben is van asszem vegán.
Amúgy azt megnézném, hogy Japánban a terhes nők mennyire esznek ilyen tengeri ketyeréket. Náluk ez eléggé benne van a konyhakultúrájukban, meg a nyers tojás is elvileg. Lehet ott amugy annyira figyelnek a minőségre meg megszokták teljesen, hogy várandósan is simán ehetik a nyers dolgokat...nem tudom de érdekes a felvetés.
9# Japánban élek jelenleg, kismamákat nem ismerek közelről, de a fórumokon olvastam dolgokat. Azt írják, hogy hallottak a veszélyeiről az interneten, ezért a legtöbben visszavettek a nyershúsfogyasztásból, és már csak hetente egyszer járnak friss sushizóba. :'D Van, aki inkább magának készíti el otthon. Vannak, akik egyáltalán nem esznek, és vannak, akik pedig nem foglalkoznak a dologgal.
A kórházak, orvosok engedélyezik, és ebben is bíznak a japán nők, tehát remélhetőleg ha nem lenne kiváló az ételek minősége az országban, akkor már figyelmeztették volna őket róla.
Én személy szerint inkább kerülném őket a terhességem alatt, főleg Magyarországon. Végül is csak 9 hónap az 1000 hónapos életedből. Böjt, meg minden. :) Sushi készíthető sokféle töltelékkel, én pl. téliszalámival csináltam anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!